Náray Erika adventi műsora Balatonfenyvesen
Helyszín Balatonfenyves, Kölcsey Ferenc utca 27
Időpont
A Községháza nagytermében ezúttal Náray Erika színésznő, énekesnő várja az érdeklődőket adventi műsorával.

Zongorán közreműködik: Miseta Alexandra

Ünnepi köszöntőt mond: Lombár Gábor polgármester

Náray Erika színésznő, énekesnő, szinkronszínész:

A színész-énekesnő a szentesi gimnázium híres irodalmi-drámai tagozatára járt, majd Budapesten a Színház- és Filmművészet Főiskola prózai színész szakán végzett, hat évvel később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán diplomázott énekesnőként. Náray Erika számára többé nem vált el egymástól a színművészet és a zene.

Már az egyetem alatt játszott a Vígszínházban, a Pesti Színházban, és szinkronszínészként is debütált. 1991-től négy éven át tagja volt a Golden Era nevű jazz zenekarnak, majd a White Chocolates nevű formációban énekelt funky, soul és R&B stílusban.

Folyamatosan játszik különböző teátrumokban. Számos Walt Disney és DreamWorks rajzfilm betétdalának előadója (pl. Hercules, Micimackó). Zenés színházi szerepeket játszott olyan előadásokban, mint a Chicago (Roxie Hart), Ének az esőben (Kathy Selden), Három testőr (Constance), Lili bárónő (Clarisse), Mozart! (Waldstätten bárónő), Sweet Charity (Gagarina), Rómeó és Júlia (Dada), A Szépség és a Szörnyeteg (Tea Mama), Párizsi élet (Juliette Verdun), Abigél (Gigus tanárnő), Rebecca (Mrs. Van Hopper), Szép nyári nap (Rózsika, Panni néni).

2006-ban jelent meg első szólólemeze, 2011-ben a második, Női dolgok címmel, melyen saját dalokat ad elő. A színház és a koncertek mellett rendszeresen szinkronizál. Hangját rengeteg filmben és sorozatban hallhatjuk, ezek közül az egyik legemlékezetesebb az X-akták, ahol Scully ügynököt szólaltatja meg.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva