likeBalaton.hu | 2024.07.18. 14:00
340 fővel rajtol el Balatonföldváron a szörf világbajnokság
Júllius 20. és 28. között 340 sportoló részvételével rendezik meg a Balatonföldváron a Techno293 szörf világbajnokságot. Ezen a korosztályos versenyen még soha nem vettek részt ilyen sokan.

A Techno293 szörf világbajnokság központja a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet, szervezője pedig a Magyar Szörfszövetség.

Szalay Balázs, a Magyar Szörfszövetség kiemelte, elsődleges cél a gyerekek, az utánpótlás támogatása, és hosszabb távon a versenysport stabilizálása – írja az MTI.
Négy éve kezdtek komolyabban az utánpótlás felé fordulni klubszinten is, és a fókusz a mai napig a 10 és 18 év közötti korosztályon van. A versenyzők száma megháromszorozódott, sokat költöttek felszerelésekre és Magyarországra hozták ezt a világbajnokságot, ami szintén a koncepció része.

Sok fiatal magyar versenyző is elindul

– Célunk, hogy minél több magyar sportoló tudjon versenyezni nemzetközi szinten is Balatonföldváron – mondta Szalay Balázs.

Szalay szerint ez nagyjából negyven magyar versenyzőt érint a Techno293-vb mintegy 340 indulójából.

Utóbbi létszám rekord, hiszen soha nem volt még ekkora mezőny a 2007 óta minden évben megrendezett korosztályos világeseményen,

sőt a Balatonon sem volt még olyan magas szintű verseny a sportágban, amelyen ennyien indultak volna.

Olimpiai iQFoil osztály világbajnokságának a megrendezésére is pályázik Magyarország

Mint Szalay kifejtette, már beadták a pályázatukat egy iQFoil-világbajnokság megrendezésére is, ebből is látható, hogy szeretnének az olimpiai osztály felé elmozdulni.

A magyar szörf nem kiemelkedően erős világszinten, a tenger hiánya hátrányt jelent, hiszen a világ- és Európa-bajnokságokat, illetve az olimpiát is tengeren rendezik.

Ennek ellenére Simon Hanna révén van magyar korosztályos világ- és Európa-bajnok, aki a balatonföldvári vb-n is jó esélyekkel indul.

Nyitókép: csupasport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva