sonline.hu / Kun Z. | 2021.03.04. 12:00
Az olimpiai kvóta a balatonföldvári vitorlázók fő célja
Újabb nagy feladat előtt áll a Balatonföldvári Spartacus Vitorlázó Egylet remek párosa, a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor duó.

Az egység minden bizonnyal az eddigi vitorlás-pályafutás legnagyobb erőpróbája előtt áll.

Március 8-án, hétfőn a portugáliai Vilamourában kezdődik a 470-es hajóosztály világbajnoksága, ahol az olimpiai részvétel jogáért szállnak hajóba a szpari fiatal vitorlázói.

Ebből az alkalomból edzőjükkel, Majthényi Szabolccsal Visy László, a balatonföldváriak elnökségi tagja, egyben sajtósa készített interjút.

– Megérkezett Új-Zélandból a vadonatúj Mackay hajó, a felszerelés finomítása, bevitorlázása megtörtént – mondta Majthényi Szabolcs, Gyapjasék edzője. – Balázs és Zsombor nagyon önálló. Rengeteget fejlődtek technikában, taktikában és fizikailag. Nehezíti a fiúk dolgát, hogy hat nemzet pályázik az egyetlen kiadó kvótára, több esélyes országból két várományos hajó is indul, ami jelentős taktikai előny: kiélezett helyzetben az egyik egység segíthet a másiknak. Összeállt a vízen is az az új felszerelés, jó szélben zajlott az első edzés a két USA-beli és a szlovén egységgel. Gyakorlatilag mindenki itt van már a világbajnokság helyszínén, 50-60 indulóra számítunk. Erős a mezőny, és nagyon erős az a társaság is, amely az egyetlen fennmaradt részvételi helyért küzd. Hat nemzet esélyes a kvótára. Most úgy látom, minimum a top 10-ben kell végezni ahhoz, hogy kijuthassunk.

Kattints, és olvass tovább a vitorlázásról!

Fotóillusztráció: spartacus.hu
Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva