likeBalaton.hu | 2024.06.05. 16:00
Rekordrészvétellel rajtol el a balatonföldvári vitorlásverseny
170 hajó áll rajthoz hétvégén az 56. Mihálkovics Kupa-Spirit Auto Nagydíjon, amelynek szervezői idén is kiemelt díjazással és szórakoztató programokkal várják a résztvevőket.

A klasszikus egytestű hajók versenyének abszolút nyertese, valamint a további tizenegy ranglistaversenyes hajóosztályok győztesei egy-egy Seiko karórával térhetnek haza, de a kategóriák többi dobogósait is értékes nyereményekkel és egyedi érmekkel díjazzák – mondta Horváth Péter, a szombati és vasárnapi futamból álló rendezvény főszervezője az MTI-nek.

Ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-t, amelyen a Balaton leggyorsabb kéttestű hajói mérhetik össze tudásukat a karbonból készült egyedi vándorkupáért, illetve a győztes hajó kormányosának járó értékes karóráért.

Itt minden olyan katamarán rajthoz áll, amely esélyes a júliusi Kékszalag megnyerésére.

Vasárnap rövidebb pálya, korai rajt

A verseny ideje alatt ismét vízparti programok, többek között szombaton zenés est és vacsora, italkóstoló, kocsmakvíz és tombola várja a résztvevőket és családtagjaikat, a sorsoláson az egyik fődíj egy tengeri vitorlásvizsga lesz.

A rajt szombaton 10 órakor, vasárnap a tervezettnél korábban, 9 órakor lesz a balatonföldvári kikötőben, sőt, a szélviszonyok függvényében szükség esetén le is rövidítik a pályát annak érdekében, hogy a díjkiosztót követően még mindenki részt tudjon venni az önkormányzati- és európai parlamenti választásokon.

 

 

Nyitókép: Török Brigi

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva