Harsányi Miklós | 2024.09.23. 14:00
Árvíz: somogyi önkéntes tűzoltók segítenek a védekezésben országszerte
Az árvízi védekezésben részt vevő hivatásos egységeknek és az önkormányzatoknak nyújtanak segítséget a somogyi önkéntes tűzoltók. Büszkék vagyunk rájuk!

A szentbalázsi és földvári önkéntes tűzoltók is segítenek az árvízi védekezésben

Az árvízi védekezésben részt vevő hivatásos egységeknek valamint a magas vízállás miatt szorult helyzetben lévő önkormányzatoknak nyújtanak segítséget a somogyi önkéntes tűzoltók. Bodó László, a Kötél egyesület parancsnokának csapata az árvíz sújtotta Kisorosziba pénteken élelmiszert szállított a lakosságnak.

A somogyiak Kisorosziban és Baján is dolgoznak

– Az árvízi védekezésben részt vevő hivatásos egységeknek, valamint a magas vízállás miatt szorult helyzetben lévő önkormányzatoknak nyújtanak segítséget vármegyénk önkéntes tűzoltói. Élelmiszer szállítmányokat juttattak el tegnap és ma reggel is a szigetté változott Kisorosziba a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói. A vízügy munkatársainak és az önkormányzat dolgozóinak segítettek felmérni a vízparti üdülők állapotát, majd egy közeli szarvasmarha-telep dolgozóját jutatták haza a vízzel körbezárt területről. Ma egy idős beteghez hívták a kaposváriakat, hogy segítsenek motorcsónakkal kijuttatni a férfit a faluból, hogy orvoshoz tudják vinni – részletezte a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: KÖTÉL Egyesület

– Mindeközben négy balatonföldvári önkéntes tűzoltó Baján segített a homokzsákok depózásában. A szentbalázsi önkéntes tűzoltók pedig miután Bátán homokzsákokból gátat építettek a Bercsényi utcai lakóházak védelmében, majd befejezték a töltésen lévő munkálatokat, az esti órákban hazaindultak – közölte a katasztrófavédelem.

Fotó: Szentbalázsi ÖTE

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Balatonföldvári ÖTE

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva