likeBalaton.hu | 2024.07.18. 22:17
A Fifty-Fifty nyerte az 56. Kékszalagot – zsinórban harmadszor győztek
2022 és 2023 után zsinórban harmadszor (összesen ötödször) nyerte meg a Kékszalagot az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty.

Drámai versenyben, csaknem kétórás hátrányt az utolsó pillanatban ledolgozva a Fifty-Fifty nyerte az 56. Kékszalagot. Kormányos Józsa Márton, a csapat tagjai Goszleth Marcell, Németh Áron, Adorján Csaba, Józsa-Kovács Attila, Erőss Loránd János, Bagyó Áron.

Második lett a Prospex-Delta, a harmadik pedig a Vándor Róbert irányította RSM. Negyedik a Process Solutions Litkey Farkassal.

1955 óta nem látott triplázás a Fifty-Fiftytől

2022 és 2023 után zsinórban harmadszor (összesen ötödször) nyerte meg a Kékszalagot az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty. Ilyen triplázás a verseny történetében először és eddig utoljára 1955-ben történt, amikor a Nemere II. Németh Istvánnal a kormánynál sorozatban harmadszor győzött.

Páratlanul izgalmas lett az idei Kékszalag végjátéka. A Tihanyi-szorosban 900 méteren belül hajózott az első 4 helyezett. Vezetett a Prospex-Delta, majd a Process Solution, az RSM és a Fifty-Fifty következett.

Másfél kilométerrel a cél előtt a Prospex őrizte előnyét, de a Fifty-Fifty egyre jobban megközelítette. Majd ők ketten leszakították magukról az RSM és a Process Solutions hajóját. Végül az utolsó pár méteren dőlt el a győzelem, a Fifty-Fifty mindössze 50 másodperccel előzte meg a Kaiser Kristóf kormányozta Prospex-Deltát.

Józsa Mártonéknak nehéz pillanataik voltak, mégis nyertek

Borbély Ferenc a befutó után közvetlenül a mólón kérdezte a győztes hajó kormányosát, Józsa Mártont és a taktikust Goszleth Marcellt.

– Kenese, az első bója után egy kicsit lógattuk az orrunkat. Semmi nem jött be, se a széllel nem volt szerencsénk, sajnos a taktikai döntéseink sem jöttek be. Talán ott az utolsó előttiek voltunk a nagy katamaránok között. Tartottuk a távolságot az előttünk levőkhöz képest, de nem tagadom, voltak nehezebb pillanataink – mondta Józsa Márton.

– Először is szeretnék gratulálni az ellenfeleinknek. Mögöttük vitorlázva láttuk azokat a nagyon jó döntéseket, amiket meghoztak, fantasztikusan vitorláztak ma. Nagyon gratulálok nekik. Tudom jól, egy ilyen versenyen sokminden megtörténhet. Volt feszültség a fedélzeten. De ezeket a feszültségeket tudni kell kezelni. Ha ezeket a csapat jól tudja kezelni, a végén kaphat még egy esélyt – nyilatkozta mondta Goszleth Marcell.

További eredmények:

5. AUDAX Django

6. Team Suzuki

7. Nanushka Forestay

8. Team Kaáli

Nyitókép: MVSZ/ Cserta Gábor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva