Kovács Erika | 2024.08.10. 12:00
Balatonfüreden rendezték a rendőrök első sárkányhajó-fesztiválját
17 csapat részvételével a Balatonfüredi Yacht Clubban (BYC) tartották meg az I. Országos Rendőr Amatőr Sárkányhajó-fesztivált.

„Nem a győzelem, hanem a megélt pillanatok a fontosak. Emiatt ezen a fesztiválon mindenki győztes.” erről Ficsor Karolina Diána alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság megbízott vezetője beszélt köszöntőjében. Emlékeztetett, az idei a kínai horoszkóp szerint a sárkány éve, a sárkány pedig az erő, az intelligencia és a kitartás szimbóluma, melyek jellemzik a fesztivál résztvevőit napi munkájukban. Az alezredes felidézte, a sárkányhajózás 2000 éves múltra tekint vissza, bölcsője Dél-Kína.

– A monda szerint a valódi sárkányt Szent György, a rendőrség védőszentje legyőzte, de nem ölte meg, mert elsődlegesnek tartotta a tiszteletet és a szeretetet – fogalmazott a megbízott kapitányságvezető. Reményei szerint a mostani fesztivál a sport mellett kitűnő alkalmat teremt a találkozásokra, beszélgetésekre is.

Ficsor Karolina Diána örömmel szólt arról, hogy tudomása szerint a sárkányhajózás, amit ő maga is űz, hamarosan olimpiai sportág lesz.

Fotó: Fülöp Ildikó / Napló

Böröcz István, a BYC ügyvezető igazgatója, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, az evezés megszűnni látszott korábban, ezért a BYC befogadta a sárkányhajósokat, a kajakosokat, a SUP-osokat. – A mostani fesztivál nagyon jó színfoltja a BYC-nek, mi pedig nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a megnyitó helyszínét biztosíthattuk. Az pedig, hogy a hajósok a Tagore sétány mellett mehetnek, igazi különlegesség, ritka alkalom – vélekedett Böröcz István.

A fesztiválon összesen 17 csapat indult el. Egy csapat 16 tagból állt, így összesen 272-en álltak rajthoz. Az indulók között volt például a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Veszprém, a Győr-Moson, a Vas és a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. csapata, de érkeztek formációk a veszprémi polgármesteri hivatalból, a Magyar Honvédségtől, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézettől, a Veszprém Vármegyei Főügyészségtől, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságától és a Veszprémi Érsekségtől, utóbbi két csapatot is indított.

Emellett érkeztek résztvevők a veszprémi Pannon Egyetemtől és a budapesti Főnix Power Team Sport Egyesülettől, valamint a Magyar Nemzeti Banktól is. Veszprém vármegyét tíz csapat képviselte. A Készenléti Rendőrség Zenekara is gondoskodott a kitűnő hangulatról a fesztiválon, mely iránt egész nap tömegek érdeklődtek a Tagore sétányon.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: veol.hu
Nyitókép, fotók: Fülöp Ildikó
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva