likeBalaton.hu | 2024.06.07. 12:00
Balatoni vonatok: ezért érdemes az automatákat választani a jegyvásárláshoz a tó körül
Siófokon és Balatonfüreden a felújított automatákon kívül további két új típusú jegykiadó-automata is az utasok rendelkezésére áll.

– A kiemelt balatoni vonatokon kötelező helyjegyet is váltani; az InterCity és expresszvonatokon az országbérlet mellé is kell venni helyjegyet. Az utasok ezt megtehetik jegykiadó automatákból is, amelyből a Balaton partján már 37 új és felújított gép áll rendelkezésre – közölte a MÁV-START Zrt.

Az automatákban a népszerű Balaton 24, az ország- és vármegye-bérletek, valamint napijegyek is megvásárolhatók.

Siófokon és Balatonfüreden a felújított automatákon kívül további két új típusú jegykiadó-automata is az utasok rendelkezésére áll.

Azokon az állomásokon, ahol pénztár vagy automata üzemel, csak érvényes menetjeggyel lehet a vonatokra felszállni, a vonaton menetjegy csak pótdíj váltása mellett vásárolható.

A hétvégi időszakban a helyjegyet érdemes több nappal az utazás előtt elővételben megvásárolni.

Országszerte négyszáznál is több telepített automata áll az utazók rendelkezésére. A Balatonhoz telepített automatákból 2022-ben 447 ezer, 2023-ban 626 ezer jegyet vásároltak, ami 40 százalékos emelkedést jelent egy év alatt.

A MÁV-START június 21-ig az előszezoni menetrend szerint, sűrűbben indítja a vonatokat a Balatonhoz, ezzel is elősegítve a tó térségének turisztikai fejlődését.

Június 22-től, a főszezoni menetrend élesítésétől kezdődően további vonatokat is beállítanak. Ekkortól a keleti országrészből (Miskolc, Debrecen, Békéscsaba, Szeged és Szolnok térségéből) is közvetlen járatokkal érhető el a Balaton.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Jegyautomata a keszthelyi vasútállomáson
Fotó: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva