likeBalaton.hu | 2024.06.21. 14:00
Ellepték az iskolások a füredi Kékszalag PORT kikötőt
Közel kétszázötven, a Balaton térségében élő általános és középiskolás diák ismerkedhetett meg a vitorlázás sporttal Balatonfüreden, a Kékszalag PORT kikötőben, a GO Boating napok keretében.

A 2024-es tanév utolsó hetében GO Boating elnevezéssel ingyenes vitorlás nyílt napot szervezett a Magyar Vitorlás Akadémia, együttműködésben a Kékszalag PORT kikötővel.

A programra a szervezők a Balaton térségében működő általános iskolák tanulóit, valamint a térség középiskolás diákjait hívták.

Három nap alatt, mintegy 250 tanuló érkezett Balatonfüredre, köztük a tapolcai Batsányi János Gimnázium és Kollégium diákjai, a felsőörsi Malomvölgy Általános Iskola, a veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola tanulói, valamint a Balatonfüred Kézilabda Akadémia növendékei és a Veszprémi Egyetemi SC U17 női futsal csapat tagjai.

Kézilabdázó és futsal játékosok is megismerkedtek a vitorlázással
Fotó: Magyar Vitorlás Akadémia – hivatalos

Katamaránnal szelték a hullámokat

A résztvevők betekintést nyerhettek egyebek mellett a hazai hajózás történetébe, hallhattak a Kékszalag tókerülő múltjáról és jelenéről, valamint megismerhették a nemzetközi vitorlássikereket. A nap folyamán bepillanthattak a Kékszalag PORT működésébe, mindennapjaiba.

A program csúcspontja a vízreszállás volt, többféle vitorlással, köztük katamaránokkal szelték a hullámokat.

– Nagy öröm volt azt látni, hogy a fiatalok amellett, hogy hatalmas élvezettel szálltak vízre és élvezték a szél-víz kettősét, érdeklődve figyeltek akkor is, a Kékszalag történetéről, vagy éppen a vitorlázás nagyjairól, hovatovább a nemzetközi eredményekről és olimpikonjainkról meséltünk nekik – fogalmazott Szépvölgyi István, a szervező Magyar Vitorlás Akadémia vezetője.

Go Boating Kékszalag Port vitorlázás
fotó Magyar Vitolás Akadémia – hivatalos

Szívesen látják a Balatonfüreden a fiatalokat

– Az idei esztendőben a Magyar Vitorlás Szövetség GO Boating szakmai programját a Magyar Vitorlás Akadémia csapata a Kékszalag PORT-tal közösen valósította meg. Én úgy látom a küldetésünk sikerült, hiszen mosolygós arcokkal távoztak a fiatalok a kikötőnkből.

Remélem, hogy mihamarabb viszontláthatjuk őket nálunk, vagy vitorlástáborokban, később pedig akár nemzetközi versenyeken

– mondta el Holczhauser András, a Kékszalag PORT vezetője, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

Utánpótlás-versenyzők és edzők mutatták meg a vitorlázás alapfogásait
Fotó: Magyar Vitorlás Akadémia – hivatalos

 

A program során a diákokat hazai utánpótlásversenyzők, valamint edzők tanították a vízen, akik a balatonalmádi Katamarán Suliból, valamint a káptalanfüredi Vitorlázó Gyermekekért Egyesülettől érkeztek a három napra.

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

Nyitókép: Magyar Vitorlás Akadémia – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva