Kovács Erika / veol.hu | 2020.07.05. 15:49
Felborult a vitorlás katamarán Balatonfürednél
Szokatlan borulás történt Balatonfürednél, szombaton, amikor egy katamarán, feltehetően kormányosi hiba miatt felborult.

A történtekről Horváth László ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Balatoni Vízi rendészeti Rendőrkapitányság (BVRK) vezetője megkeresésünkre közölte, a katamarán egy csapat saját tulajdona, és az egyik manőver teljesítésekor „szúrt le” a hajó egyik orra. Feltehetőleg kormányosi hiba vezetett a boruláshoz. A BVRK mentést nem végzett, mert a hajónak saját kísérő és mentőmotorosa volt, amely kísérte. A hajón hatan tartózkodtak, senki nem sérült meg. A Vízi mentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) Rupert mentőhajója visszaállította a katamaránt az alaphelyzetbe, amely folytatta útját. A borulás és a műszaki mentés nem befolyásolta a vízi közlekedést.

-Rendőri eljárás nem indult az ügyben, mert az eset nem számít különlegesnek a katamarán hajózásban, illetve a versenyen. A katamarán versenysportban emiatt van a külön biztonsági személyzet, a kísérőhajó, és a speciális biztonsági szabályok, mondta el a veol.hu-nak Horváth László ezredes, kapitányságvezető.

A Vízi mentők Magyarországi Szakszolgálata Rupert mentőhajója segített a katamaránnak a borulásnál
Fotó: VMSZ

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva