likeBalaton.hu | 2024.07.09. 10:00
Ilyen volt a MÁV balatoni retró hétvégéje – a legjobb fotókkal
Számos járműtípus ünnepli gyártásának kerek évfordulóját, melyek kiemelt szerepet kaptak a rendezvényen.

2024-ben számos jeles alkalmat ünnepel a magyar vasút

Idén 30 éves a hazai InterCity-motorvonatgyártás egyedi járműve, a Samu. A V63-as „Gigant” villanymozdonyok 50 éve gördültek le a gyártósorról, az M44-es „Bobó” tolatómozdonyok pedig 70 évesek lettek. A MÁVAG gyár egyik legsikeresebb terméke, a 424-es gőzmozdony idén ünnepeli forgalomba állásának 100. jubileumát – a „Bivaly” becenévre hallgató mozdonyból a hazai és külföldi vasutaknak összesen 514 darabot gyártottak. Személykocsik terén az EuroCity-flotta gerincét nyújtó CAF járműsorozat első járművei 30 évesek lettek. Az évfordulós járművek kiemelt szerepet kapnak az idei retró rendezvényeken.

Egy 424-es gőzmozdony vontatta személyvonat halad a MÁV balatoni retró hétvégéjén Sümeg és Sümegi bazaltbánya között Sümegnél 2024. július 6-án.
MTI/Máthé Zoltán

Ezen a hétvégén a Balatonnál mutatkoztak be a retró vonatok

Számos járműtípus ünnepli gyártásának kerek évfordulóját, melyek kiemelt szerepet kaptak a rendezvényen. Az utasok találkozhattak az idén 100 éves 424-es gőzmozdonnyal és a 70 éves Bobó mozdonnyal is. A hazai gyártású InterCity motorvonat, a Samu 30 éves, mely ezúttal Balatonfüredre közlekedett, és fedélzetén ismét élvezhettük az Utasellátó szolgáltatásait. Az utasok megcsodálhatták a közelmúltban felújításon átesett és retró narancs fényezésben pompázó M62 116-os Szergej és M41 2143-as Csörgő mellett, a gyártáskori színtervét viselő V43 1008 Szili mozdonyokat is.

Két retró festésű M44-es BoBó dízelmozdony vontatta személyvonat halad a MÁV balatoni retró hétvégéjén Balatongyöröknél 2024. július 6-án.
MTI/Máthé Zoltán

A MÁV balatoni retró hétvégéjének legjobb fotói a kép alatt

 

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: Retró festésű M41-es Csörgő dízelmozdony vontatta személyvonat halad a MÁV balatoni retró hétvégéjén Vonyarcvashegynél 2024. július 6-án
MTI/Máthé Zoltán

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva