likeBalaton.hu | 2024.08.24. 18:00
Készpénzmentes fizetés a hazai buszok több mint felén
A terminálok bankkártya és a fizetésre alkalmas applikációval okoseszközök (telefon, okosóra) elfogadására is alkalmasak.

Ütemesen halad a készpénzmentes fizetést biztosító berendezések telepítése a Volánbusznál: már minden harmadik autóbuszon elérhető az elektronikus fizetés.

Ősz végéig a tervek szerint a társaság valamennyi helyközi járatának fedélzetére felkerül a POS- terminál.

Bár a jegy- és bérletváltás az online csatornákon a leggyorsabb és legkényelmesebb, ha mégis a fedélzeti vásárlás mellett döntünk, ne keressük az aprót, fizessünk egyetlen érintéssel.

Fotó: MÁV-Volán csoport

Kétezer buszon már van terminál

A Volánbusz idén nyár elején megkezdte a készpénzmentes fizetés kiterjesztését valamennyi helyközi járatára. Június vége óta már mintegy kétezer autóbuszra került fel a POS-terminál, és országszerte tizenöt szerelőcsapat dolgozik folyamatosan azon, hogy

október végéig mind az ötezerháromszázharminc darab, helyközi közszolgáltatást ellátó buszon elérhetővé váljon az elektronikus jegy- és bérletváltás.

A terminálok bankkártya és a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök (telefon, okosóra) használatát is lehetővé teszik.

A keszthelyi autóbuszállomás
Fotó: Szaniszló Hajnalka

Aki nem tudja menetjegyét elővételben megváltani, annak is gyorsabb, egyszerűbb így, hiszen nem kell készpénzt, aprópénzt vinni. Egyre több járaton érhető el a készpénzmentes fizetési lehetőség, keressük a bankkártyás fizetést jelző matricát az autóbuszokon, vagy kérdezzük az autóbusz-vezetőket a lehetőségről.

A MÁV-VOLÁN-csoport az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását és a működési költségek csökkenését is várja a szolgáltatásfejlesztéstől. A vállalatcsoport bízik abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: illusztráció/Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva