likeBalaton.hu | 2024.07.23. 10:00
Korda György a balatoni nyarairól mesélt
Korda György videóklipet is forgatott a Balaton-felvidéken a Haver, a nőkkel jól vigyázz című slágeréhez.

A közmédiában látható Nyár 24 állandó részeként látható Emlékképek sorozatban Korda György felidézte, milyen volt az első balatoni nyara, és hogyan készült 1976-os videóklipje az északi parton.

– Édesanyám mesélte, hogy nyáron mindig levitt Verpelétre, mint kisgyereket. Én nem emlékszem semmire, csak mondta anyukám, hogy vonattal mentünk le, és amikor vártunk a vonatra, az egyik helyen egy vidéki bácsi evett: kenyér, szalonna, hagyma… Én megálltam előtte, és elkezdett mosolyogni. Azt mondta a bácsi, itt van kisfiam, egyél! – meséli visszaemlékezve Korda György. – 1976-ban a magyar tévé csinált egy dalt velem, Schöck Ottó S. Nagy István dalát Haver a nőkkel jól vigyázz! címűt. Fölvették, és ez a dal egy videoklip lett, ami olyan reneszánszát éli, hogy a mai fiatalok is szeretik. Ez volt az első videoklipszerű dolog, ’76-ban. Azért is volt nekem csodálatos, mert ahogy ma visszanézem, az a hangulat, a Balatonnak a frissessége, azok a lányok, akik körülvettek a szépségük, az igazi női szépség, azok a régi gumimatracok, a hajókázás és az én fiatalságom. ’76-ban 37 éves voltam, a fiatalságomnak a teljében voltam. Jó érzés visszaemlékezni erre az egész forgatásra, a hangulatára, a Balatonra, a víznek a melegségére, mert ez az északi parton volt.

Balázs Klári és Korda György énekesek a debreceni Campus Fesztiválon 2019. július 19-én.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

A videóklip részlete és a Nyár 24 idézett adása újranézhető a Médiaklikken, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: mediaklikk
Nyitókép: Korda György és Balázs Klári, a zsűri tagjaiként a Csináljuk a fesztivált! című műsor III. évada első adásának felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2023. szeptember 18-án.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva