likeBalaton.hu | 2021.04.15. 12:00
Küldj egy verset a balatonfüredi fesztiválra!
Június végéig lehet pályázni a Quasimodo-versenyre, melyre költeményeket, zeneműveket és filmetűdöt is várnak a szervezők.

Június 25-ig lehet pályázni a balatonfüredi Quasimodo-költőversenyre, a szeptemberben rendezendő fesztivál idén kiegészül egy dalpályázattal, valamint a diákok számára meghirdetett kisfilmes pályázattal.

1992 óta évről évre megrendezik a költőversenyt a Nobel-díjas Salvatore Quasimodo 1961-es, balatonfüredi tartózkodásának emlékére, több száz magyar és külföldi pályázat méretteti meg magát a rangos irodalmi eseményen.

A verspályázaton kettő magyar nyelvű, még nem publikált költeménnyel lehet részt venni. A költőversenyhez dalpályázat is kapcsolódik, a minimum négyperces kamarazenekari zenemű szövegéül választható bármely kortárs magyar vers, mely a Quasimodo-költőverseny elmúlt 27 évében díjazott volt.
A zsűri által legjobbnak ítélt versek, valamint zeneművek a szeptemberi irodalmi fesztiválon fognak elhangozni. Ezen kívül a középiskolások számára külön pályázatot írtak ki. Az én versem című megmérettetésre a diákok kedvenc magyar költőjük egyik verséhez készíthetnek filmetűdöt.

A zsűri által legjobbnak tartott pályázatok elkészítői a költőtalálkozó keretein belül színművészek és költők részvételével szervezett irodalmi táborban vehetnek majd részt.

A díjat Salvatore Quasimodo füredi tartózkodásának az emlékére alapították
Forrás: Wikimedia

Az irodalmi fesztivál keretében, a tervek szerint, a tavaly elhunyt Kossuth-díjas író és költő Szőcs Géza tiszteletére emléktáblát avatnak a balatonfüredi Pantheonban.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva