likeBalaton.hu | 2024.08.15. 14:00
Osztrák, román, horvát és magyar vasútmodellezők is bemutatkoznak Balatonfüreden
Augusztus 17. és 20. között a balatonfüredi vasútállomás peronszinti várótermében ismét megrendezik a Nemzetközi Vasútmodell Kiállítást. Az eseményen megemlékeznek a 100 éves 424-es gőzmozdonyról is.

A veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub által szervezett kiállításon a látogatók visszarepülhetnek az időben, és megcsodálhatják a Balaton északi partjának vasútvonalainak élethű modelljeit, amelyek az 1980-as, 1990-es évek hangulatát idézik fel – tájékoztattak a szervezők.

Az eseményen külön figyelmet kapnak a már nem létező állomások, így a bezárt Balatonalmádi-Öreghegy vasútállomás is látható lesz kicsiben.

Nemzetközi jellegét a kiállítás az Ausztriából, Romániából és Horvátországból érkező kiállítóknak köszönheti, akik saját országuk vasúti kultúráját és technikai újításait mutatják be.

A résztvevő klubok összesen kb. 130 méter hosszú pályarendszert állítanak össze, amelyen egyszerre több szerelvény is közlekedhet.

Fotó: Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub – hivatalos

Modellezési bemutató és fotók a 424-es gőzmozdonyról

A kiállítás egyik kiemelt attrakciója a „bütykölde”, ahol a Bátonyterenyei Viessmann Modellgyártó Kft. segítségével a látogatók maguk is kipróbálhatják a modellépítés fortélyait. Azok, akik a modellvasutazás világába szeretnének belépni vagy gyűjteményüket bővíteni, a Modellvasút Center kínálatából válogathatnak a helyszínen. A horvát klub jóvoltából valósághű modellezési bemutatók is helyet kapnak, amelyek biztosan magukkal ragadják az érdeklődőket.

A 100 éves 424-es gőzmozdony emlékére szervezett fotópályázatra beérkezett alkotásokat is megtekinthetik az érdeklődők, így a vasút történetének szerelmesei számára is maradandó élményt nyújt az esemény.

Gyerekek és felnőttek egyaránt találnak kedvükre való látnivalót. A kiállítás minden nap 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket.

Nyitókép: Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva