likeBalaton.hu | 2021.07.24. 16:00
Prímásverseny Balatonfüreden
Kilencedik alkalommal rendezik meg az Anna-bál prímásversenyét július 27-én és 28-án a balatonfüredi Kisfaludy Galériában.

A Kárpát-medencei Prímásverseny 2013-tól tartozik az Anna-bál kísérőrendezvényei közé. Az eseményt idén július 27-én és 28-án rendezik meg fiatal cigányprímások részvételével, tájékoztattak a szervezők. A megmérettetésre 2021-ben ismét pályázhat minden, a klasszikus cigányzenei hagyományt művelő hegedűs. A nyilvános színpadi versenyt az Anna-bál előtti héten, július 27-én és 28-án tartják a balatonfüredi Kisfaludy Galériában.

A zsűri tagjai a magyar népies műzene elismert szakemberei lesznek: Radics Ferenc a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezető prímása, Liszt-díjas hegedűművész, a 2000-es Millenium Aranyvonó Párbaj győztese, ifj. Kállai Kiss Ernő Liszt-díjas, a Margitszigeti Danubius Nagyszálló zenekarvezető prímása és Roby Lakatos magyar hegedűvirtuóz, világzenész.

A korosztály szerint két kategóriában meghirdetett versenyen a prímásoknak kötelező és szabadon választott versenyszámot kell előadnia. A zsűri egy alapszintű követelményrendszer mentén választja ki a győztest és a gálaműsor fellépőit.

Az első három helyezett magas pénzjutalomban részesül, a nyertes fellép a 197. Anna-bálon. Július 28-án este 20 órától a legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncertet rendeznek a Gyógy téren.

A prímásversenyt kilencedszer szervezi meg a balatonfüredi önkormányzat és a Hagyományok Háza.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva