Krausz Andrea | 2024.05.20. 16:00
Strandolás, hajózás, bringázás és finomságok Balatonfüreden pünkösdkor
Ragyogó napsütéses idő köszöntötte a pünkösdi hétvégét a Balatonnál. Volt, aki megmártózott a vízben, a legtöbben hajóztak, vagy kerékpártúrára indultak. Balatonfüreden sorban álltunk a sült halért, és a parton üldögélve gyönyörködtünk a Balaton szívet melengető látványában.

Menetrendi hajójárattal indultunk pünkösdkor a déli partról Balatonfüredre, hogy meglátogassuk a 22-dik alkalommal megrendezett Balatoni Hal- és Borünnepet.

A Balatoni Hajózási Zrt. új katamaránjának fedélzetén káprázatos látvány tárult a szemünk elé.

A kristálytiszta vízben pompásan feszítettek a vitorlásversenyek hajói. A tihanyi, füredi, csopaki vonulatok pedig élesen kirajzolódtak a ragyogó napsütésben.

A hatalmas Balaton katamaránról így élvezhető a Balaton látványa
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Kapós volt a hal a Balatoni Hal- és Borünnepen

Hozzánk hasonlóan rengeteg ember választotta úti céljának a reformkori hangulatot árasztó települést, hiszen a Tagore sétány teljes hosszúságában ezúttal 9 borászat és 3 halételeket árusító büfé várta finomságokkal a vendégeket. A sült hal olyannyira kapós volt, hogy sorban kellett állnunk érte.

Sülthal a Balatoni Hal- és Borünnepen, Balatonfüreden
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Csak zsűrizett borokat ihatunk Balatonfüreden

A Balatonfüred-Csopaki Borvidék borászatai zsűrizett nedűiket kínálták. A mostani, valamint a 2024. augusztus 9. és szeptember 1. között rendezendő Balatonfüredi Borheteken csak azok állíthatnak ki, akik előzetesen részt vettek a borversenyek valamelyikén, hogy a gasztrorendezvényeken valóban a legjobb minőségű italok közül választhassanak a látogatók.

Egyébként ott ülni az árnyas fák alatt egy pohár füredi, vagy pécselyi olaszrizlinggel a kezünkben, élvezni a Balaton látványát, nézni a vízi madarakat, hallgatni a víz csobogását, egy olyan komplex élmény, amit máshol nem élhet át az ember.

Páratlan élmény a Tagore sétány fái alatt ejtőzni
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Élvezték Balatonfüred békés hangulatát

A füredi vendéglátóhelyek, cukrászdák, fagyizók megteltek. Családok, baráti társaságok, kerékpáros csapatok tanyáztak le egy-egy partközeli büfében, vagy étteremben, és élvezték Füred békés hangulatát.

A strandok ezúttal ingyenesen várták a napfürdőzőket.

Sokan sétáltak, vagy napoztak, a bátrabbak be is mentek a 20 fokos (a parti, sekély, homokos részen 22-23 fokos) vízbe.

Feltűnően sok a kerékpáros a Balatonnál

A bringások egyébként ellepték Balatonfüred utcáit. Nem volt semmilyen kerékpáros rendezvény, csupán ideális volt ezen a hétvégén elindulni egy kiskörre, vagy nagykörre.

Vagyis megkerülni a Balaton kelet medencéjét (kiskör), vagy teljesen körbetekerni. És Füred kihagyhatatlan pihenőhelynek bizonyul.

Megtelt pünkösdkor Balatonfüred
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

Sokan választják az elektromos bringákat, melyeket a városban bérleni is lehet. Van, aki utánfutóban húzza kisgyerekeket, sőt még egy korabeli velocipédet is láttunk a parton. Persze a rendezvény környékén le kell szállni a bicajról, amire tábla is figyelmeztet, de a sétálók jelentős tömegében nem is nagyon sikerülne nyeregben maradni.

További fotókért kattints a képbe!

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva