2019.12.15. 14:00
Szombaton megnyílt a balatonfüredi műjégpálya
Megnyílt Balatonfüred új műjégpályája. A Zákonyi-parkban kialakított, 900 négyzetméteres jégfelületen egyszerre több, mint kétszázan tudnak korcsolyázni.

December 14-én megnyílt a régóta várt városi műjégpálya. A tíz centiméter vastag jégrétegű, kivilágított jégpályán lesz zene, a parkban lévő szolgáltatók pedig forralt bort, meleg italokat kínálnak a látogatóknak.

Az önkormányzat beruházásában létesült, 220 fő befogadására alkalmas szezonális műjégpálya a Zákonyi-park igényes környezetében áll – felszín alatti parkolóval, korcsolya bérlő standdal várja a szórakozni, sportolni, vagy csak nézelődni vágyókat.

A pálya jégminősége kitűnő, folyamatos pályakarbantartást végeznek rajta annak érdekében, hogy mindig tükörsima felületen lehessen korcsolyázni. A fedetlen pályának az eső nem árt, viszont 10-12 fok felett a jég már károsodik, ezért a pálya működése részben függ az időjárástól.

A tervek szerint a műjégpálya egészen február 15-ig üzemel majd, naponta 9-20 óra között.

Ezer forintba kerül egy felnőtt belépő, ez két órás használatra szól, a diákok 700 forintért válthatnak jegyet, a füredi lakosok 50 százalékos kedvezménnyel használhatják a pályát, a 14 éven aluli helyi lakosok pedig ingyenesen.

Előzetes egyeztetés után a jégpályát nagyobb csoportok, iskolai osztályok is használhatják.

Itt a többi Balaton körüli jégpálya is.

Forrás: veol.hu
Fotók: balatonfured.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva