viharjelzés: nincs
10°
12°
É
0 km/h
2020.01.21. 19:00
Világraszóló balatonfüredi győzelem született a Dakaron!
Fazekas Károly pilóta vezetésével az előkelő második, illetve harmadik helyen értek célba január 18-án, szombaton a balatonfüredi Fazekas Motorsport képviselői.

A csapat egy 1400 lóerős versenykamionnal indult a kamionok között, illetve a kamionok és autósok mezőnyében, az Africa Eco Race 2020 verseny 6500 kilométeres nemzetközi küzdelmében.

Az előkelő helyezés kapcsán Fazekas Károly lánya, Lívia nyilatkozott a Veolnak, aki elmondta, 41 autó, 14 kamion és 95 motoros állt rajthoz a versenyen a világ minden részéből, ami Monacóból indult január 5-én, és a versenyzők január 18-án értek célba a szenegáli Dakarban.

Magabiztosan vette az akadályokat a fürediek kamionja a sivatagban
Fotó: családi (forrás: veol)

Fazekas Károly vezetésével Balatonfüredről kilenctagú csapat indult. A kamionban versenyzett Fazekas Károly pilóta, Horn Albert navigátor és Csákány Péter fedélzeti mérnök. Őket kísérte a szerviz, illetve a szervizautó Csőszi Péter, Fábián András, Kook Szabolcs, Papp Frank, Bugóczi Zsolt és Major Gábor részvételével.

Az út kő- és homoksivatagon át, illetve Marokkón, Mauritánián, a Nyugat-Szaharán át egészen a szenegáli Dakarig vezetett.

– „Nagyon boldog vagyok a csapattársaimmal együtt!”, ezt mondta a verseny után édesapám, aki először vett részt ezen a versenyen. Az egész csapat hatalmas eredménynek, sikernek tekinti, hogy a gyakorlott pilótákkal szemben ilyen rangos helyezést értek el – fogalmazott Fazekas Lívia.

A boldog balatonfüredi versenyzők célba érkezés után: Horn Albert (balról), Csákány Péter és Fazekas Károly Fotó: családi (forrás: veol)

A kitűnő pilóta lánya hozzátette, a verseny előtt a balatonfürediek állóképességet érintő edzésen vettek részt, és kiemelten kezelték a kamion technikai felkészítését. Édesapja, illetve a csapat egy Scania típusú, 1400 lóerős, kilenctonnás versenykamionnal indult el a versenyen.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva