I. Balaton-felvidéki őszi bringatúra
Helyszín Balatonfüred, Horváth Mihály utca
Időpont
Fedezd fel bringával a Balaton – felvidék csodás őszi tájait! Veszprémből és Balatonfüredről is lehet indulni! Fontos, hogy ez a túra nem verseny!

Az Őszi Túra október 23-án, nemzeti ünnepünkön kerül megrendezésre, egy teljesen egyedülálló lebonyolításban.

A rendezvény kiemelt célja, hogy népszerűsítsék a négyévszakos balatoni kerékpáros turizmust, a minden évszakban csodás élményt nyújt a balatoni bringázás. A túra útvonala teljes egészében része a Magyar Kerékpáros Szövetség által megvalósítandó észak balatoni régió kerékpározható útvonal hálózatán.

A Balaton – felvidéki bringatúra azoknak szól, akik gyönyörű természeti környezetben, biztonságos jelzett utakon szeretnék élvezni a kerékpározás nyújtotta szabadság érzését.

Az Őszi Túrával a Balaton-felvidék fantasztikus kerékpáros túra lehetőségeinek egyik kiváló útvonalát szeretnék bemutatni.

A balatoni kerékpáros túrák történetében először két rajt-cél terület lesz, az egyik Veszprém bevásárlóközpontban, a másik Balatonfüreden a Szabadidő Központban. Mindkét helyszínről egyszerre indulnak a résztvevők és mindenki a kiinduló pontra érkezik vissza a túra végén.

A táv 65 km 610 m szintemelkedéssel. Bármilyen több fokozatú, váltós, jó műszaki állapotban lévő kerékpárral teljesíthető.

Az útvonal 11 észak balatoni települést érint: Veszprém, Szentkirályszabadja, Balatonalmádi, Káptalanfüred, Alsóörs, Csopak, Balatonfüred, Aszófő, Pécsely, Tótvázsony, Nemesvámos.

Mindent tudni akarsz a balatoni bringás lehetőségekről? Itt megtalálod.

A rendezvény programja:

Az előzetes internetes regisztráció után a túrázók egyidejűleg két helyszínről indulnak, Veszprémből és Balatonfüredről 10:00 órakor.

Minden regisztrált résztvevő rajtszámot kap, a túrán csak így lehet elindulni.

A túrán mindenki saját felelősséggel indul, és kötelezően be kell tartani a KRESZ előírásait!

Az útvonalat kitáblázzák és az útkereszteződésekben helyi polgárőrök és szükség szerint a rendőrség biztosítja a biztonságos áthaladást.

Az útvonalon 6 pihenő- frissítő állomás lesz a településeken, ahol forró teát, izotóniás italt, banánt, nápolyit, helyi készítésű pogácsát, süteményeket kapnak a résztvevők.

Mindkét rajtot követően mentő, szerviz autó követi a mezőnyt, ha bárkinek segítségre van szüksége.

A túra szintidő 6 óra, tehát legkésőbb 16:00 óráig mindenki kényelmesen visszaér a kiinduló állomásra.

 

Családi túra:

A szervezők különös gondot fordítanak arra, hogy a családok a gyerekekkel együtt is részt vehessenek a túrán, de számukra sok a 65 km. Ezért nekik csak a könnyebb Veszprém – Balatonfüred szakaszt kell teljesíteniük, ami 30 km, végig kerékpárúton!

Extra szolgáltatás, hogy a szervezők megoldják a Veszprémbe való visszaszállítást!

Balatonfüredről ingyenes transzfer busszal utazhatnak vissza Veszprémbe a gyermekes családok, és természetesen a kerékpárok visszaszállítását is megszervezik.

Szülővel induló gyerekeknek 6 és 14 év között ingyenes a nevezés!

Fontos! A gyerekeknek a bukósisak viselése kötelező!

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva