veol.hu/Szendi Péter | 2020.07.31. 10:00
Csuja Imre mesélt a balatonfűzfői strand moziban
Óriási sikere volt a Tobruki strandon az Üvegtigris című, kultikus filmnek. A vetítés előtt Csuja Imre színművész mesélt az életéről, kulisszatitkokról és színpadi szerepeiről.

A beszélgetésen kiderült, hogy Csuja Imre viszonylag jól viselte a koronavírus okozta karantént. Az elmúlt években sokat dolgozott, így végre volt ideje egy kicsit pihenni, feltöltődni. A kertjükben konyhai veteményest alakított ki, fákat, szőlőt ültetett, kaszált, füvet nyírt, barkácsolt. Közben karantén sorozatot forgatott az egyik kereskedelmi televíziónak, távoktatásban verseket mondott diákoknak, és telefonon szavalt az érdeklődőknek a Vers csak neked elnevezésű akció keretén belül. Mint mondta, egész tűrhető volt ez a kettős élet, hiszen a szakmát is gyakorolhatta, de a természetre és a pihenésre is jutott ideje. A beszélgetésen szóba került az Üvegtigris című film szereplőválogatása is.

— Behívtak annak idején a castingra, kiküldtek két jelenetet, az egyik Gaben szerepe volt – melyet végül Reviczky Gábor játszott el –, a másik pedig a Csokié, akinek a bőrébe végül én bújtam. Mindkét szerepet meg kellett tanulnom. Először Gabent játszottam el, de valahogy nem éreztem magam jól benne. Ragályi Elemér operatőr villájában voltunk, amikor Rudolf Péter megkért, hogy legyek keményebb, és egy kicsit tuskó. Maga a jelenet indulatos volt, és annyira felhúztam magam, hogy szétcsaptam egy nagyon régi, kiszáradt ajtót. Ez annyira megtetszett a stábnak, hogy egyből rám osztották Csoki szerepét — kezdte az Üvegtigris előzményeivel a színész, akinek filmbéli mondása: Ízirájder öcsém, ízirájder! azóta szállóigévé vált. A filmben Csoki mindig egy Babetta motoron közlekedett, melyen nem volt hátsó fék, és bár igyekezett óvatos lenni, de egyszer egy lejtőn olyan lendületet vett, hogy képtelen volt normálisan megállni. Frontálisan nekiment a kamerának, így maradt meg a filmben az a nagy esés, melyet bármelyik kaszkadőr megirigyelhetne.

Csuja Imre színművész a Tobruki strandon (Fotó: Szendi Péter)

 

Csuja Imre Hajdúnánáson született, egy nádfedeles kisházikóban élt. Imádott nagymamája kezdte 4-5 éves korában versekre tanítani. Színpadi kedvencei a görög klasszikusok, és Shakespeare művei. Sosem érezte azt, hogy a film- és sorozatszerepei miatt beskatulyáznák, de tény, hogy az országos ismeretséget az Üvegtigris hozta meg számára. A beszélgetés során szóba került a Mi kis falunk című sorozat is, ahol ő játssza a polgármester szerepét. Ezt kifejezetten rá írták, és mellé választották ki a színészeket. Pajkaszeg – a valóságban Pilisszentlélek – azóta zarándokhely lett a filmturisták körében. Volt olyan forgatás, amelyre közel ezer ember jött el, és addig vártak a színészekre, amíg egy-egy autogramot vagy egy közös fotót nem kaphattak. Hihetetlen jó érzés számára a közönség szeretete – melyet Balatonfűzfőn is megkapott –, hiszen sziporkázott a színpadon, rengeteget nevettek az emberek, többször megtapsolták. A beszélgetés végén három Ady Endre vers is elhangzott, bizonyítva, hogy Csoki tud komoly is lenni, ha szükséges.

A strandmozi augusztus 14-én este fél nyolctól folytatódik a Tobruki strandon. Akkor majd Koltai Róbert színművész lesz a vendég. A közönségtalálkozó és beszélgetés után az érdeklődők a Sose halunk meg című filmet láthatják majd.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva