likeBalaton.hu | 2024.07.27. 12:00
Súlyosan beteg gyerekeknek rendeztek vízbiztonsági programot Balatonfűzfőn
A gyerekeknek bemutatták az egyik sürgősségi mentőhajót és a mentőeszközöket. Szó volt a mentőmellény viseléséről is, és az újraélesztést is gyakorolták.

A VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, a Ments Életet Közhasznú Alapítvány és a Porsche Hungariával közösen rendezte meg a „Ments életet a vízen is!” elnevezésű programot a balatonfűzfői önkormányzati kikötőben – tájékoztatott a VMSZ.

Az eseményen súlyos betegségben szenvedő (daganatos, CF-es és SMA-s), vagy ezekből gyógyuló gyermekeket nevelő családok vettek részt, akiknek a Ments Életet Közhasznú Alapítvány több mint 10 éve szervez balatoni nyaralást.

Az újraélesztést is megtanulták

A VMSZ szakemberei bemutatták az egyik sürgősségi mentőhajót és a mentőeszközöket, beszélgettek arról, hogyan kell biztonságosan strandolni, és mikor ajánlott mentőmellényt viselni.

Az alapszintű újraélesztést is megtanították a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

Az újraélesztést is megtanulták
Fotó: VMSZ – hivatalos

Valóra váltják a gyerekek álmát

– Az ilyen és ehhez hasonló élmények jelentősen hozzájárulhatnak a gyerekek gyorsabb gyógyulásához. Az alapítvány programjain a kis betegek családjai is részt vehetnek, hiszen ők is megszenvedik a hosszas kórházi kezelés viszontagságait. A családi rendezvények mellett A „Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát” projekt keretei közt igyekszünk kis hőseink különleges kívánságait teljesíteni, míg az „Álomiskola” programunk a társadalomba történő visszailleszkedésüket segíti személyiség fejlesztő tréningek, nyelvtanfolyamok, sportolási lehetőségek, terápiák, fizikai és koordinációs képességek fejlesztésének finanszírozásával – mondta köszöntőjében Mikola József, az Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Erőt merítenek

– Mindig nagy örömmel veszünk részt olyan rendezvényeken, ahol edukálhatunk, ahol felhívhatjuk a figyelmet arra, hogy hogyan lehet megelőzni a vízibaleseteket. Hiszen a vízimentők legfőbb feladata a mentés mellett, célunk az, hogy minél nagyobb számban előzzük meg a baleseteket, tragédiákat. Ám ez a rendezvény kiemelkedik a hasonló események sorából, mert itt olyan gyerekekkel és családjaikkal találkozhatunk, akiknek a napi küzdelmeiből, talpra állásaiból erőt merítünk, és tanulhatunk tőlük helytállást, kitartást, elfogadást – hangsúlyozta Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

– Boldog vagyok, hogy összefogásunk eredményét, a megannyi csillogó gyermeki szempárt személyesen is láthattam a mai rendezvényünkön. Mindez megerősítést ad a számomra, hogy érdemes ilyen és ehhez hasonló programok mellé állnunk – mondta Bognár Tamás, a Porsche Hungaria kommunikációs vezetője.

Nyitókép: VMSZ – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva