A Gasztrofarsangon lellei, boglári vendéglátósok és borászok vettek részt. Az eseményen jelen voltak az Ikon Borászat, Konyári Pince, Hujber Pincészet, Pócz Pincészet és Borbisztró, Bujdosó Szőlőbirtok, Garamvári Szőlőbirtok, Androsics Birtok, valamint több étterem, köztük a Vitorlás Étterem, Sekli Étterem, Mesés, Full-Gas étterem, A csíkos kacsa, Kishegyi cuveé, és a Rock- Burger.
A rendezvény egy soha nem látott összefogás eredményeképpen jött létre, ahol a helyi közösség tagjai együtt ünnepelhették a téli szezont különféle gasztronómiai kínálattal és szórakoztató programokkal.
A lellei rendezvényparkban helyi és környékbeli borászok, éttermek, cukrászdák kínálták újboraikat, pezsgőiket és a finom falatokat.
Korhelylevest, székelykáposztát, lepényeket, de még pacalt is kóstolhattak az érdeklődők.
Fellépett a Rutkai Bori Banda és a Freak End Zenekar, utána a zenét DJ BTone szolgáltatta.
Bór Norbertné, a Balatonboglári Hegyközségi Tanács titkára elmondta, hogy bíznak benne, hogy egyre többen felfedezik, hogy nem csak nyáron, hanem télen is érdemes a Balatonhoz ellátogatni, márciusban és áprilisban Kishegyen szerveznek kóstolókat.
Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Németh Levente