Vitorlázásmagazin.hu | 2021.11.30. 10:00
Idén is lesz Mikulás Regatta
Folytatódik az évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő balatoni Téli Vitorlásverseny Sorozat. A különleges mikulás versenyre baráti társaságokat és csapatokat várnak.

A 2021/22-es Téli Vitorlás Versenysorozat újabb szezonjának első állomása december 4-én a Mikulás Regatta, adta hírül a Magyar Vitorlásszövetség.

Egy hajón a nevezett létszám nem lehet kevesebb, mint 2 fő, a maximális nevezési létszám, pedig a hajózási hatóság által kiállított hajólevélben meghatározott maximális létszám lehet. Azt túllépni nem szabad.

Fotó: sonline.hu

A kormányosnak – nemzeti hatóság által elismert – minimum sport, kedvtelési célú vitorlás kishajó vezetői engedéllyel kell rendelkeznie. A hajókon tartózkodó további személyeknek nem kell rendelkezniük hajóvezetői engedéllyel. A versenyen való részvételhez nem szükséges a VIHAR rendszerbe való regisztráció megléte.

Az első rajt tervezett időpontja: 2021. 12.04. 11:00.

Versenypálya:

Balatonlelle – Révfülöp – Zánka – Balatonszemes – Balatonlelle közötti vízterületen lesz kitűzve.
Rajtvonal: A kikötő előtti vízterületen, a mólótól északi irányba kb. 500 méterre. A pályajelek jól látható, felfújható sárga színű bóják.
Célvonal: A kikötő előtti vízterületen, a mólótól északi irányba kb. 500 méterre, kék lobogóval ellátott rendező hajó és a bója közötti egyenes. A rendező hajók RC feliratú lobogót viselnek. A pályajeleket mindig bal kéz felől kell kerülni!

A verseny időpontjára való tekintettel a mentőmellény viselete, a hajóra lépéstől a partra érkezésig kötelező. A mentőmellény nem használata a versenyből való azonnali kizárást vonja maga után.

Nyitókép: sonline.hu

Forrás: vitorlazasmagazin.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva