
A Balaton partján, Balatonföldváron július 3-7. között tartották a Halászlé és Süllőfesztivált, amely a balatoni nyár egyik legkedveltebb eseményévé vált. Az ötnapos fesztivál minden napjára jutott izgalmas program és kulináris élmény.

A bőséges ételválaszték mellett a különböző borok, pálinkák és sörkülönlegességek is hozzájárultak a jó hangulathoz Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap
Már a déli órákban megteltek az asztalok halra éhes emberekkel, akik izgatottan várták, hogy megkóstolják a frissen készült süllőt és a különféle halászléket. A szegedi halászlé mellett a korhely halászlé is nagy sikert aratott. Az ételek között megtalálható volt még a harcsapaprikás túrós csuszával, a harcsatöpörtyű, a harcsasteak, és még a lazacsteak is, így mindenki megtalálhatta a saját ízlésének megfelelő finomságot.

A sokféle halétel között a halászlé volt az egyik legnépszerűbb Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap
A már „balatoni halnak” számító argentin tőkehal, azaz a hekk sem marad ki a választékból és a fesztiválon is népszerűnek bizonyult. A bőséges ételválaszték mellett a különböző borok, pálinkák és sörkülönlegességek is hozzájárultak a jó hangulathoz.
A fesztivál nemcsak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is számos programot kínált. Az ugrálósarok, kürtőskalács, fánk, hamburger és buborékgofri mind a lurkók kedvencei voltak.
Minden este hatalmas Retro Buli várta a látogatókat, ahol a „Az éjjel soha nem érhet véget” jelige alatt táncolhattak hajnalig.
Nyitókép: Hajdú Marianna
Forrás: sonline.hu