likeBalaton.hu | 2021.10.12. 14:00
Napsütés, finom ételek és rengeteg ember ؘ– ez volt a Murci Fesztivál Balatonlellén
Kegyes volt az időjárás a III. Murci GasztroFesztivál szervezőihez. Verőfényes napsütés és közel 20 fok várta az októberi hétvégén a balatonlellei Kishegyre látogatókat, ahol 8 helyszínen 11 étterem, 9 borászat, 2 cukrászda és 1 delikát üzlet kínálta a finomabbnál finomabb portékáit.

A turisták mellett a környékbeliek is nagyon várják a rendezvényt, és nagy számban képviseltetik magukat évről évre.

– Sok mindent lehetne írni a tegnapi Murci fesztiválról. Én egyszerűen szeretném megköszönni a szervezőknek, a megjelent vendéglátóegységek tulajdonosainak illetve munkatársainak, az árusoknak ezt a szenzációs szombatot. Talán nem túlzok, ha azt mondom, a Murci fesztiválon ennyi ember még nem volt Lellén. Csupa mosolygós arc, boldog gyerekek.

A fesztivál érezhetően szintet lépett, és túlzás nélkül kijelenthető hogy, az egyik legnépszerűbb őszi rendezvény lett az országban

– mondta Somogyi János, helyi lakos.

Októberben is lehet teltházas rendezvényt tartani a Balatonnál
Fotó: Besenyei Gergely – hivatalos

Nagy sikere volt a kápolna melletti parkolóban felállított mini kézműves vásárnak és a rendezvényen ezúttal is meghirdették a két éve alapított Büszkeségünk Díjat. Idén a Magyar Gyermekmentő Alapítvány nyerte az elismerést, és gyűjtést is szerveztek a Balatonlellén megvalósuló gyermekmentési pontnak.

– Alapítványunk indította útjára az ország első Gyermek Mentőorvosi Kocsiját 2005-ben, Balatonlellén 13 éve vagyunk jelen, ahol eddig négyezer gyermeknek, csecsemőnek nyújtottunk segítséget.

Nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek, hogy a kihelyezett gyűjtőládákban a résztvevők segítségével 488 130 forintot gyűjtöttek össze – nyilatkozta Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója.

A kishegyi Szent Donát kápolna környékén káprázatos kilátás fogadta a vendégeke
t Fotó: Besenyei Gergely – hivatalos

A szervezők ígérete szerint folytatódnak az egész éves Balatont népszerűsítő rendezvények Balatonlellén. December 4-én jön az Adventi GasztroPiknik, február 5-én pedig a GasztroFarsangra várják az érdeklődőket.

 

Nyitókép: Besenyei Gergely – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva