likeBalaton.hu | 2021.12.01. 14:00
Nyolcszor vásároltak a Balatonlellén talált bankkártyával, de lebuktak
Még mindig vannak, aki azt gondolják, hogy talált bankkártyával következmények nélkül vásárolgathatnak? Igen. Pedig a biztonsági kamerák mindent rögzítenek.

A Kaposvári Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat két budapesti fiatallal – egy nővel és egy férfival – szemben, akik a nyári szezonban talált bankkártyával végrehajtott gyors vásárlásokkal okoztak kárt a sértettnek – tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádlottak 2021 júliusában érkeztek Balatonlellére, ahol a nő rövid időn belül talált egy értékes pénztárcát, melyben készpénz és bankkártya is volt.

Gyors költekezésbe kezdtek, melynek során a nő egy órán belül összesen 8 alkalommal vásárolt a bankkártyával, kihasználva azt, hogy meghatározott összeg alatt a kártya használatához nem volt szükség PIN kódra.

Egy dohánybolt biztonsági kamerája rögzítette, ahogy bevásárolnak a talált bankkártyával
Fotó: ugyeszseg.hu

A nő ilyen módon kozmetikai cikkeket, dohányárut, divatékszereket, pénztárcát és táskát is vásárolt, melyeknél több esetben a férfi is vele volt, aki bűnsegédként működött közre a bűncselekmény elkövetésében. A nő a jogtalan elsajátítással 65.000 forint, míg a bankkártyával visszaélve – társával együtt – közel 52.000 forint kárt okozott a sértettnek, amely csak azért nem nőtt tovább, mert a sértett – miután észrevette értékei elvesztését – azonnal intézkedett a bankkártya letiltása iránt.

A sértett kártyaletiltásával egy időben az elkövetők éppen egy ruházati boltban vásároltak, ahol

a bolt üzemeltetője gyanúsnak találta, hogy a ruhadarabokat külön-külön fizetik ki.

Amikor az utolsó vásárlást elutasította a bank, megpróbálta visszatartani őket. A figyelmes boltos ekkor nem járt sikerrel, de a fonyódi rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették a vádlottakat.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő, és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló elkövetőkkel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a sértettnek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva