2019.12.16. 14:00
Újabb korcsolyapálya nyílt a Balatonon
Megnyílt a boglári jégpálya is. Ezzel bezárult a kör, és a tó szinte minden parti részén korcsolyázhatnak a téli sportok szerelmesei.

Mintegy ötszáz négyzetméteren élvezhetik a balatonboglári műjégpályát a téli sportok szerelmesei. A Balaton legszebb fekvésű sportpályája az elmúlt napokban nyitotta meg kapuit a kikötő melletti parkolóban, közvetlenül a vízpart mellett. A pálya üzemeltetője, Vécsei Mihály kiemelte: hatalmas felületű jégpáncél korcsolyázásra és jégkorongozásra is kiválóan alkalmas.

– Komoly infrastruktúrát alakítottunk ki – fogalmazott. – A pálya mellett mosdó, büfé, melegedő és kölcsönző is várja a látogatókat. Összesen hatvan korcsolyát tudunk bérbe adni. Még csak pár napja vagyunk nyitva, de máris óriási volt az érdeklődés, csaknem ezer ember merészkedett a jégre. Jöttek Budapestről, Vácról és Székesfehérvárról is. A látogatók többsége gyerek, egyharmada pedig felnőtt.

– Számos programmal várjuk az embereket – folytatta Vécsei Mihály. – Az idén megrendezzük a Balaton első amatőr jégkorong bajnokságát, aztán Ki a legény a jégen elnevezésű családi vetélkedőt, de jégdiszkóval is várjuk az érdeklődők és sok más egyéb meglepetéssel is készülünk. Ez az első év, hogy felállítottuk Bogláron a jégpályát. Amennyiben sikeres szezont zárunk, akkor jövőre az egész kikötő parkolóból műjégpályát alakítunk ki lelátóval, így mintegy ezer négyzetméternyi felületen lehet majd űzni a téli sportokat. Bízunk benne, hogy az időjárás úgy engedi, hogy március tizenötig nyitva lehetünk.

Itt a többi Balaton körüli jégpálya is.

Forrás: sonline.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva