
Főzőversenyt tartottak a rádpusztai élménybirtokon Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás „Vadat és halat, s mi jó falat” kísérőrendezvényeként. A hétvégi versenyen két kategóriában profi és amatőr főzők egyaránt indultak: vaddisznópörköltet és halászlevet készítettek a csapatok, melyhez az élménybirtok 10–10 kiló balatoni sudárpontyot és vaddisznót adott.

Mindenkinek jutott halászlé Rádpusztán
Fotó: Lapat Lili
Az indulókhoz Bíró Lajos séf is csatlakozott, meglepetésként pedig Hortobágyról is érkezett egy csapat, akik hagyományos slambuccal készültek. Harmincnégy csapatból 19 vadpörköltet, 15 halászlevet készített, 4 csapat mindkét kategóriában főzött.
A zsűri elnöke, Széll Tamás, Michelin-csillagos mesterszakács volt.
Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és az esemény fővédnöke elmondta: a főzőversenyre két vadásztársaság különleges trófeakiállítással is készült. Az idei bőgés során elejtett gímszarvasbikákat lehetett megtekinteni.

Gímszarvas trófeák
Fotó: Lapat Lili
Forrás: Sonline.hu
Nyitókép: Lapat Lili/Sonline.hu