Hajdú Marianna | 2024.07.29. 16:00
Életre kelt Süsü a balatonszárszói Sárkányfesztiválon
A balatonszárszói Sárkányfesztivál idén is több ezer látogatót vonzott, akik a hazai gyerekirodalom kincseit fedezhették fel újra. Az eseményen gyerekek és felnőttek együtt élvezték Csukás István mesehőseinek örökzöld történeteit.

A Balatonszárszói Sárkányfesztivál már 14. alkalommal várta 4 napon át varázslatos kalandokkal azokat, akik a magyar gyerekirodalom kincseire voltak kíváncsiak. A Balaton partján idén is megelevenedett Csukás István mesés világa, meghozva a gyermeki örömöket és a családi együttlét élményét.

Az érdeklődők tanúi lehettek Süsü, a kedves egyfejű sárkány látványos érkezésének.

Süsü sárkányhajón közelítette meg a partokat, ahol hatalmas rajongótábora várta izgatottan, hogy közelebbről is megcsodálhassák őt.

Ez a különleges bevonulás tökéletesen ráhangolt mindenkit a fesztivál mesés hangulatára.

A gyerekek kedvence Süsü, a sárkány
Fotó: Németh Levente/sonline.hu

Némethné Szabó Magdolna, a rendezvény egyik szervezője – miközben éppen éppen a Süsü-s lufik készültek a gyerekeknek – izgatottan újságolta, hogy a látogatók 80 százaléka minden évben visszatérő vendég a rendezvényen.

Mint mondta, idén csupán egyszer tűzték műsorra a híres egyfejű történetét a Csukás Színpadon, de az érdeklődésre való tekintettel jövőre ismét dupláznak majd.

Ez igazán jól mutatja, mennyire szeretik az emberek Csukás István mesefiguráit és a Balatonszárszói Sárkányfesztivált.

A fesztivál különlegessége, hogy a bájos sárkány mellett az író további ismert mesefigurái is életre keltek a színpadon és azon kívül is, így a gyerekek nem csak hallották, de testközelből láthatták a kedvenceiket.

Az interaktív előadások mellett koncertek és színházi darabok is várták a családokat, biztosítva a szórakoztató és tanulságos időtöltést minden korosztálynak.

A Központi Strandon rendezett kézműves foglalkozások alkalmával a gyerekek bepillantást nyerhettek a hagyományos kézművesek világába. Itt saját kezűleg készíthettek gyöngyfűzéstől kezdve agyagozáson át papírhajtogatásig bármilyen alkotásokat, kiélve kreativitásukat.

A zenei kíséretet a Tápiógyörgyei Ifjúsági Fúvószenekar és a 100 Folk Celsius együttes biztosította, akik a Zenepavilonban adtak feledhetetlen koncerteket. Az esti órákban pedig a Szécsi Pál emlékkoncert adott mélyebb, nosztalgikus hangulatot az eseménynek, először a szülők és nagyszülők felidézhették a fiatalságuk kedvenc dalait. A napközbeni vízparti játékok után a fiatalabbak a Tini Disco ritmusaira ropták.

A Balatonszárszói Sárkányfesztivál egy igazi családi esemény, ahol mindenki talált valami érdekeset és szórakoztatót. A varázslatos hétvége végén már sokan érdeklődnek a jövő évi időpontok iránt, hogy biztosan ne maradjanak le erről a csodálatos eseményről.

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Németh Levente/sonline.hu
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva