Koszorus Rita | 2024.07.30. 12:00
Otthoni, mégis új terepen játszik Szervét Tibor
Hazatalált és otthon érzi magát a dimbes-dombos somogyi vidéken Szervét Tibor, akit szombaton a balatonszárszói Kultkikötő színpadán láthat a közönség.

A Szeretetkert című improvizációs párkapcsolati játékban négy kiváló színművész, valamint Piczkó Katalin pszichológus, és a darabban mint játékmester vállalkozik a lehetetlenre. Vagyis igyekeznek megfejteni a férfiak és nők közti ellentét okait, és megtalálni az egyensúlyt a különböző nemek között. A játékban Schell Judit, Pálmai Anna, Mészáros Máté és Szervét Tibor vesznek részt.

Forrás: Horváth Judit / Thália Színház

Nem vagyok benne biztos, hogy mindenképp meg kell találni az egyensúlyt férfiak és nők között – mondta Szervét Tibor. – Inkább úgy vélem, ez egy állandóan változó dinamikus áramlat, amiben pillanatnyilag és látszólag ugyan lehetnek egyensúlyok, de azok úgyis a következő gondolat, szó, vagy pillantás hatására elbillennek. Az egymásra figyelésre kívánja felhívni a figyelmet ez a mi Szeretetkertünk – tette hozzá a színművész, aki azt is elárulta, hogy szombaton először lép fel a balatonszárszói színpadon.

Szervét Tibor kapcsolata a magyar tengerrel egészen különleges

– Szerencsés helyzetben vagyunk, mert három éve vásároltunk Somogyban, a Balatontól nem messze egy házacskát – mondta. – Ha jó idő van, kocsival le tudunk menni strandolni és lángosozni, majd ugyanazzal a lendülettel, mielőtt feldübörög az esti diszkó, hazajövünk.
Gyermekként csak akkor járt a tónál, amikor kisdobos volt, s később, az egyetem befejezése után volt rá újra lehetősége.

– Régen nem volt szoros kapcsolatom a környékkel, a Balaton mindig egy olyan helynek tűnt, ahol csak felsőbbrendű emberek nyaralhatnak, nekünk erre nem futotta – mondta Szervét Tibor. Hozzátette: amikor már nagyobb volt a fia, akkor érezte úgy, hogy szorosabbra fűzné kapcsolatát a Balatonnal. – Mivel nyaralót venni nem volt pénzem, néhány évig béreltem egy kis házat Akarattyán. Hogy most tudtunk venni egy kis faluban egy kis házat, az nagyon klassz élmény. A helynek van egy különleges atmoszférája, igazi szülőföld­érzésem van, ugyanis édesapám innen néhány tíz kilométerre született, tulajdonképpen visszatértem a gyökereimhez – mondta.

Nem szívesen utazik fel Budapestre, de a munka megkívánja

Szervét Tibortól azt is elárulta, nem szívesen utazik fel Budapestre, de a munka megkívánja, hiszen részt vesz a Csehov Ványa bácsijának feldolgozása, a Buborékkeringő forgatásán. Úgy fogalmazott: boldogan siet vissza Somogyba és a hosszú távú terve is az, hogy több időt töltsön itt, ahol – mint mondta –, az ember a főváros nyüzsgése után egy másik dimenzióba kerül és a reggelt a dugóban mérgelődés helyett a kertben gyönyörködéssel töltheti.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Csatáry-Nagy Krisztina / Thália Színház

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva