Tamburazene mellett rotyogtak az ízletes halászlevekkel teli bográcsok a tóparton. Harmincöt csapat nevezett, még Felvidékről és Délvidékről is érkeztek. A győztes egy makói csapat lett, míg a második helyen egy horvátországi társaság végzett, s a harmadik helyezést egy bajai főzőbrigád érdemelte ki.
A balatonszárszóiak közül sokan részt vettek a főzőviadalon, így a csapatok harmada helyi volt. A közönség nagy élvezettel fogyasztotta el az elkészült halászlé remekeket. A legtöbben a balatoni halászlé kiválóságára esküdtek, ez fogyott a legnagyobb mennyiségben a vendégek körében. A megjelenteket Dorogi Sándor polgármester, és Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte.
Bajai mintára főztek
A szakértők szerint akkor jó a halászlé, ha minél több halból áll, ennek megfelelően a legtöbben a balatoni halászlevet pontyból és keszegből készítették. Az idei szárszói főzőversenyen sokan a bajai mintát követve tésztával főzték a halászlét, ezt kénytelen volt megjegyezni a szakértőkből álló zsűri, melynek elnökévé Lukács Istvánt, háromszoros Oscar-díjas mesterszakácsot választották. A társadalmi zsűri elnöki posztját Obádovics Gyula matematikus, író, Balatonszárszó díszpolgára töltötte be.
Forrás: sonline.hu