Mészáros Annarózsa | 2024.08.25. 16:01
Hattyúmentő hős kislányok
Szimonetta és Zara 8 éves kislányok, vasárnap délután a balatonszemesi szabadstrandon felfigyeltek fel egy furcsán viselkedő hattyúfiókára.

Sándor Szimonetta és barátnője Bodnár Zara családjukkal strandoltak a balatonszemesi strandon vasárnap délután, amikor egy bágyadt, kókadt hattyúfiókára lettek figyelmesek.

– Egy kis bemélyedés van a parton, ahol nagyon sekély a víz – kezdi Szimonetta a beszámolót. – Ott elkezdtünk kagylót szedni Zarával, a barátnőmmel és amikor megfordultunk észrevettük a hattyút, aki ott feküdt. Ekkor szóltunk a Vikinek, Zara anyukájának, aki odahívta a vízimentőt, ő pedig szólt a strandvezetésnek és ők értesítették a Tollas Barát Madármentést. Amíg ők odaértek addig mi vigyáztunk a hattyúra.

– Egyszer a hattyú fölállt remegő lábbal és elkezdett bemenni a vízbe. Egy bácsi bement utána és megkért még két embert, hogy segítsenek a hattyút visszaterelni. Egy SUP-ot hoztak, amire ráült a bácsi és elzárta a hattyú útját. Akkor ott vártuk, hogy megérkezzen Balatonfüredről a Madármentő. Ő fogta be a madarat és megnyugtatta. Mi ekkor megsimiztük, csináltunk vele egy fotót, majd berakta a néni a dobozba és elszállította.

A bátor és figyelmes lányoknak köszönhetően már jó kezekben van a madár, akit alaposan kivizsgálnak a szakemberek.

– A viselkedése volt nekünk furcsa, hogy csak ott gubbasztott a vízben – veszi át a szót Zara. – Lehet, hogy beleakadt a lába a hínárba. Illetve mesélték még strandolók, hogy reggel voltak akik kenyérrel etették a hattyúkat. Attól pedig felpuffad a begye. Lehet, hogy ez a baja. Majd kiderül, nagyon izgulunk érte, mert nagyon levert volt. A családja otthagyta, teljesen egyedül volt, valószínűleg túl gyenge volt ahhoz a 2-3 hónapos madár, hogy kövesse őket.

A szülők elmesélték, hogy a Tollas Barát Madármentők munkatársa emberfeletti módon igyekezett a madárhoz érni. A tömeg végett a harmadik kompra fért fel a hölgy, nem volt könnyű az átjutás a déli partra. A hattyú most már biztos és gyógyítókezekben van.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: likeBalaton.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva