Balaton-parti Futónap
Helyszín Balatonszemes, Berzsenyi Dániel utca 13
Időpont
Futva feledkezz bele a balatoni panorámába, vagy javítsd meg egyéni rekordodat az ország egyik leggyorsabb és az egyik legszebb futóútvonalán, Balatonszemesen.

A verseny útvonalát úgy jelölték ki, hogy annyira közel hozzuk a Balatont, amennyire csak lehet. Csodálatos kilátás lesz a Balatonon úszó hattyúkra, kacsákra, az északi part hegyeire és a Badacsonyra.

Rendező: Balaton Futó és Szabadidő Egyesület

Versenyközpont: Balatonszemes, Berzsenyi utcai strand

Távok:

Ovis futam – 400 m

Gyerekfutam – 3,5 km

Rövid táv – 5 km

Negyedmaraton – 10,5 km

Félmaraton – 21,1 km

A verseny útvonala szinte végig a Balaton partján halad, részben forgalomtól elzárt területen és részben rendőrök és polgárőrök által biztosított útvonalon. A KRESZ szabályai a futókra is érvényesek. A pályán lényeges szintkülönbség nincs. Az útvonalat végig útburkolatra festett jelek és táblák jelzik, az útbaigazító személyzet segítsége mellett. Szintidő továbbra sincs.

Babakocsival futás engedélyezett. A verseny útvonala aszfalt burkolatú, de 800 méter hosszan füves területen halad. Itt a babakocsival futók a hivatalos útvonalon kívül, az Ady Endre utcán visszafelé futhatnak, a szervezőink utasítása szerint.

Az előző évek tapasztalataiból kiindulva a futók biztonsága érdekében kerékpáros kísérők és kutyával futók indulását a rendezvény keretén belül nem engedélyezik!

Fotó: Facebook/Balatonparti Futónap

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva