sonline.hu | 2020.09.02. 11:00
Szabad marad az aligai strand
Várhatóan még idén ősszel biztossá válnak a Club Aliga területével kapcsolatos tervek nagy része, közölte a sonline.hu oldallal az Appeninn Nyrt. közleményében.

A terület részleges rehabilitációja után az idei szezonra elkészült a Club Aligánál található strand megújítása. Így frissített kínálattal várja a vendégeket a büfésor és a kihelyezett mobil szaniterek kulturáltabb vizesblokk használatot tesznek lehetővé. További újdonság, hogy a családosok kényelme érdekében játszóteret alakítottak ki a parton. A tulajdonos azt közölte: számos civil-, főiskolai és sportszövetségi esemény kap ingyenesen lehetőséget arra, hogy rendezvényeket tartson a területen.
Kiemelték: a strand használata továbbra is ingyenes marad a helyi lakosoknak és az üdülőtulajdonosoknak.
A fejlesztések ősszel érkezhetnek új szakaszba, amikor konkretizálják a terület fejlesztési terveit. Fontos cél a kikötő megújítása, amely ugyancsak ősszel kezdődhet és nagyjából két évig tart majd. Ennek keretében a jelenlegi 168-ról 213-re nő a férőhelyek száma és egy új modern, kikötőépület, valamint minden igényt kielégítő parti étterem is készül majd.


Emellett fejlesztik a szálláshelykínálatot, hiszen 2023 végéig a Club Aliga területén egy éven át nyitva tartó 4 csillagos, több, mint 160 szobás szálloda épül fel. A hotelben wellness részleg, konferenciaközpont, sportpályák, játszóterek és boltok is a turisták rendelkezésére állnak majd.
A sonline. hu-n az is olavasható, hogy a társaság azt közölte, hogy az idei fejlesztéseket a koronavírus-járvány és annak gazdasági hatásai nem befolyásolták, sikerült tartani a tervezett ütemezést. Hozzátették: a belföldi turizmus további bővülésére számítanak hosszútávon. A fejlesztéssel kapcsolatos tervek véglegesítése jelenleg is folyamatban van, a PRO-MOT Hungária Kft. pedig folyamatosan tárgyal Balatonvilágos Község Önkormányzatával a terület fejlesztésével kapcsolatban. Mind a Kft., mind a közvetett tulajdonos Appeninn Nyrt. arra törekszik, hogy az Önkormányzattal folytatott tárgyalások lezárásáig is – a lehetőségeihez mérten – a lehető legszéleskörűbb tájékoztatást nyújtsa a helyi lakosok, valamint a közvélemény számára.

 

 

forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva