likebalaton.hu | 2020.04.05. 17:00
Csopakon tilos a strandon horgászni
Ambrus Tibor csopaki polgármester úgy döntött, nincs más lehetőség megóvni a strand területét. Döntéséről a közösségi oldalon tájékoztatta a helyieket.

“Kedves Csopakiak és ezt a nehéz időszakot Csopakon töltők!

A különleges helyzet sokunkban az együttműködést, az egymásra figyelést, az egymással törődést aktivizálta. Sokan megértettük, hogy most csak a – kimondott vagy kimondatlan – szabályok szigorú betartásával lehetünk túl a krízisen.

Azonban sajnos vannak néhányan olyanok, akik inkább a kontroll hiányát érzik a kiürült utcákon vagy a strandon, és a közösség érdekeivel szemben a saját érdekeik és igényeik legrövidebb és legegyszerűbb módon való kielégítését választják. Konkrétan eldobálják a szemetet, buszmegállóinkat szemétlerakónak használják vagy illemhelynek tekintik a strand féltőn gondozott területét.

Polgármesterként nem lehetek mindenhol jelen, gyakran mások visszajelzéseiből utólag szerzek tudomást a sokakat bántó viselkedésről. Ilyenkor nem tehetek mást, mint szankcionálok. Így szombattól megtiltottam a strand területén a horgászatot. (Sajnálom, ha emiatt olyanokat is korlátoznom kellett, akik eddig is tisztességesen használták a strandot.) Kollégáimat pedig felkértem a kötelező szemétszállítási szerződések meglétének ellenőrzésére.
Úgy tudjuk elkerülni, hogy más területen is hasonló korlátozásokat kelljen bevezetni, ha segítünk egymásnak, figyelmeztetjük azokat, akik a közösség érdekeivel ellentétes módon viselkednek. Ehhez kérném segítségüket!

Vigyázzunk együtt az otthonunkra, mert Csopak jövője a mi közös jövőnk!”

Nyitókép: kathrine képe a Pixabay -en.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva