likeBalaton.hu | 2024.10.17. 10:00
Terepfutó-verseny: fél lábbal is teljesítették a csopaki kihívást
A Fighter's Run során a terepakadály-futás és a terepfutás szerelmesei is megtalálhatták a számukra legideálisabb kihívást.

Kellemes őszi időben rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei utolsó Fighters’ Run-t Csopakon, a Balatoni Élményparkban. A terepfutó-verseny keretében 1500-nál is többen indultak. Versenyszámban sem volt hiány.

A gyönyörű környezetben elhelyezkedő versenyközpontot két napra kitelepülő partnerek sokasága, jókedvű résztvevők és kísérőik vették birtokba. Akik ismerik a rendezvény-sorozatot, már tudják, hogy elképesztő fesztiválhangulatra számíthatnak minden Fighters’ Run-on – most sem volt ez másként.

Fotó: Fighter’s Run

A szombati nap az egyéni rövid- és középtávú versenyzőknek szólt

Előbbin egy 11 km-es pálya 23 akadállyal, utóbbin egy 18 km-nél valamivel hosszabb, 28 akadályt tartalmazó útvonal várta a résztvevőket. Szintén ezen a napon, délután zajlott a Farkaskölykök gyerekverseny 300-nál is több indulóval.

Fotó: Fighter’s Run

Kutyafutás is volt Csopakon

Vasárnap elsőként a terepfutók rajtoltak, majd egy különleges szám, a Csapatverseny következett, ahol az akadályokat speciális szabályokkal kellett teljesíteniük a 2-3-4 fős csapatoknak a rövidtávú pályán. A szervező második alkalommal rendezett kutyás terepfutást, ahová közel 100 négylábú érkezett gazdájával, tovább emelve a verseny központ hangulatát. Az esemény záró akkordja a már hagyományosnak számító „Beavatás” volt, ahol kezdők és újrakezdők indulhattak könnyített akadályokon, egy közel 5 km-es pályán.

Fotó: Fighter’s Run

A canicross, azaz a kutyás futás hazánkban is egyre népszerűbb

Űzheted a Balatonnál is, adunk pár tanácsot ehhez kapcsolódóan.

Mi az a canicross? A kutyás futásnak egy kedvelt versenyváltozata, amelyet most részletesebben is bemutatunk nektek. A sportág egyik legkiemelkedőbb hazai egyénisége Walesből származik: Runy 2010. október 17-én látta meg a napvilágot, border collie jellegű, munkavonalas, a szülei pásztorkutyák. Gazdái Bori Betti és a többszörös Ultrabalaton-teljesítő, sárvári 12 órás bajnok, Lesi Zoltán.

– Már Runy előtt is szép eredményeid voltak az ultrafutásban, de az igazán nagy élményeket közösen éltétek meg. Az érkezése tehát a futókarrieredre is hatással volt?
– Runy futótárs-családtagnak került hozzánk két hónaposan, de mindent megváltoztatott – mondta Lesi Zoltán. – Rengeteget köszönhetünk neki. Bevezetett a canicross szépségeibe, ami által rengeteg barátot ismerhettünk meg, számtalan gyönyörű helyre vitt el bennünket, megismertük a lakóautós utazások szépségeit, szabadságérzését. Mára már mindent Runy köré építünk, hiszen megtanított arra, hogy ami neki fontos az életben, nekünk is az az igazán fontos. Így eszerint próbálunk élni.

Olvasd el itt a beszélgetés folytatását a hasznos tanácsokért és az izgalmas információkért.

Fotó: csupasport.hu

Fél lábbal és mankóval is teljesítették a Fighter’s Run kihívását

A résztvevők között voltak Maroš Kudlík és Keresztes Zsolt Kercsó para sportolók, akik fél lábbal és mankóval teljesítették egyéni versenyüket – Zsolt két számban is célba ért, ezzel 30 kilométernyi Fighters’ Run-t teljesítve.

Fotó: Fighter’s Run

Takács Krisztián Csipi, hazánk egyik legismertebb futó ikonja is indult

És nem aprózta el: öt különböző versenyt teljesített a hétvége folyamán, ezzel 50-nél is több kilométert, 1600 m szintemelkedést és 60 akadályt győzött le.

Fotó: Fighter’s Run

Szarvas Mátyás extrém sportoló 2560 kilométert futott a Kékkörön, ráadásul nem is először teljesítette a kihívást.

Nyitókép: Fighter’s Run

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva