Évadnyitó balatoni filmvetítés: A boldogság ügynöke
Helyszín Csopak, Kisfaludy utca
Időpont

Mindenki a boldogságot keresi az életben. Talán mondhatnánk, hogy a boldogságért élünk? Vagy afelé próbálunk mindannyian haladni?

Bhután hivatalosan a világ legboldogabb országa. De vajon mi teszi az itt élőket boldoggá? És mi, a saját világunk kellős közepén hogyan lehetünk boldogok?

Gyere 2024 első Pont Csopakjára és tudj meg többet erről a különleges témáról!

PROGRAM:

18:00 Kapunyitás

18:30 Közös meditáció és jóga

19:30 Beszélgetés: Generációk és a Boldogság

20:30 Filmvetítés: A boldogság ügynöke

Mi az a Pont Csopak?

A Pont Csopak egy egyedülálló vetítéssorozat a mesebeli Plul Malom kertjében, ahol nemzetközi fesztiválok vadonatúj sikerfilmjeit nézheted meg. Ám ez több mint egy kertmozi, hiszen itt a filmek témja kapcsán, beszélgetéseket, koncerteket, előadásokat hallgathatsz és olyan izgalmas programokon vehetsz részt amik igazán egyedivé teszik a kulturális élményt.

A boldogság ügynöke

Az idei Sundance Filmfesztivál versenyfilmje A boldogság ügynöke, egy magyar-bhutáni dokumentumfilm. A mindössze 700.000 embert számláló, apró himalájai királyságban, Bhutánban a Boldogság Kutatóintézet munkatársai járják az országot, és egy kérdőív segítségével mérik fel a lakosság boldogság szintjét. A filmben egy boldogságügynök házról-házra látogatja az elszigetelt falvakat. Rajta keresztül kapunk intim betekintést a bhutáni társadalom hétköznapjaiba: abba, hogy mi teszi őket igazán boldoggá, és egyáltalán valóban mérhető-e a boldogság?

Helyszín: 8229 Csopak, Kisfaludy u. 16. (Plul Malom)

Parkolás: Csonkatorony

A szervezők kérik, hogy ételt és italt ne hozzanak be a résztvevők a rendezvény területére.

A rendezvény kutyabarát.

A rendezvény támogatói: Nemzeti Filmintézet

Helyszín

Csopak, Plul Malom

 

Nyitókép: Pont Csopak

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva