Koszorus Rita/Sonline.hu | 2020.06.09. 06:00
Mégis ingyen csobbanhatunk Fonyódon
Az előzetes tervekkel ellentétben mégsem lesznek fizetősek a fonyódi strandok, ugyanis a korábbi fejlesztésére forrást biztosító Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. nem járult hozzá a fizetős beléptetéshez.

A fizetős strandhoz az engedélynek a feltétele a pályázat áfatartalmának visszafizetése volt, amely 40 millió forint lett volna. Ezt az önkormányzat nem vállalta.

Ahogy arról a sonline.hu beszámolt, a fonyódi önkormányzat azt tervezte, hogy két újabb városi strandot az idei szezontól fizetőssé tesz. A módosítást azzal indokolták, hogy a koronavírus-járvány miatti védekezés finanszírozására az állam a legfőbb bevételi forrásokat elvonta a helyhatóságtól. Így nem számolhat a gépjárműadóval, idegenforgalmi adóval, lassan csordogálnak be a helyi adók, és a parkolásért sem fizettek egész tavasszal a városba érkezők. A településen jóval szerényebb iparűzési adóbevétellel is kalkulálnak az idén.

Fotó: Böröczky Bulcsú

Hétfőn kiderült, a strandolóknak mégsem kell fizetniük idén nyáron a két említett partszakaszon. Korábban Hidvégi József polgármester azt nyilatkozta, nyár végére komoly likviditási gondjai lehetnek az önkormányzatnak. Ezt ellensúlyozza, hogy Gulyás Gergely nemrégiben bejelentette az önkormányzatok kedvezményes hitelt vehetnek fel 200 milliárd forint összértékben.

A balatoni strandok fejlesztéseiről itt lehet olvasni.

Forrás: Sonline.hu/Koszorus Rita

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva