likeBalaton.hu | 2024.07.12. 18:00
Rocklegendák és fiatal magyar rockbandák is jönnek az idei RockBalatonra
Augusztus 8. és 11. között, négy napon keresztül Fonyód lesz a rock balatoni nyári fővárosa. A rendezvény minden évben mágnesként vonzza a keményebb zenei műfaj kedvelőit.

Négy napon keresztül a magyar rockzenei élet legnagyobbjai és a legjobb feltörekvő rockzenekarok szaggatják a húrokat a fonyódi Piac téren kialakított fesztiválhelyszínen.

A műfaj legjobbjai

A fellépők között lesz a Pokolgép, a P. Mobil és Mobilmánia egykori tagja, Rudán Joe, aki Fonyódra a saját zenekarával és illusztris pályafutása legjobb dalaival érkezik.

Az Alvin és a Mókusok idei sűrű koncertnaptárába a RockBalaton első napja is belefért, így a nyíregyházi punkok felrobbantják a színpadot Fonyódon is.

Az idén 25 éves Depresszió zárja az augusztus 8-i koncertnapot, akik már tavaly is elképesztő hangulatot teremtettek a fesztiválon.

Hasonlóra számíthat a közönség 2024-ben is. Tavaly hatalmasat szólt az Acélszív, idén sem várható kevesebb az Ossian fonyódi koncertjétől, ők a harmadik nap fellépőinek listáját gazdagítják. De rajtuk kívül színpadra lép augusztus 9-én a Nemzeti Hang és az Aurora is.

Fotó: RockBalaton/Kajetán J.

A nemzeti rock első számú képviselője, a Kárpátia ismét tiszteletét teszi a rock nyári fővárosában, hiszen ők is fellépnek a RockBalaton harmadik napján, augusztus 10-én.

De velünk lesz az Omen és a Moby Dick is. A fesztivál utolsó napja is tartogat rockzenei csemegéket, mert Junkies dalokkal robbantja be a kora esti koncertprogramot Szekeres és Barbaro, majd őket követi a nyíregyházi A Király halott, a viszonylag fiatal formáció könnyedebb hangzást és ütős dallamokat hoz Fonyódra. Rocklegendákból nem lesz hiány a fesztiválon, hiszen a P. Mobil 50+ turnéjának állomása a RockBalaton. Olyan slágereket köszönhetünk a zenekarnak, mint a Nélküled, a Menj tovább, vagy éppen a Kétforintos dal, hogy csak néhányat említsünk a legismertebbek közül. Az idei RockBalatont a magyar heavy metal ikonikus képviselője, a Pokolgép koncertje zárja. A zenekar a közelmúltban adta ki új klipjét a Nem ért engem a világ című számához, amelyet Fonyódon is előadnak.

Rockergenerációk Fonyódon

A rock nagyjai mellett a feltörekvő tehetségek is színpadra lépnek a 2019-ben az Év fesztiválja címet elnyert RockBalatonon. A négynapos kőkemény zúzásban közreműködik, és felejthetetlen szórakozást ígér a Classica, a Detonic, a Ős Messenger és A Király Halott.

Szórakozás az egész családnak

A 14 év alatti gyerekeknek idén is ingyenes a belépés a fesztivál területére szülői felügyelettel.

A rendezvény családbarát, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre többen jönnek kisgyermekkel, családostul.

A RockBalaton nem csak a műfaj kedvelőinek kedvez. A négynapos fesztiválra sokan már napokkal korábban eljönnek és egész hetes nyaralássá bővítik azt. Idén is erre számítanak a szervezők, hiszen Fonyódon egy hónappal a rendezvény előtt már csak nehezen lehet szabad szobát foglalni, de a fesztiválozó rockerek szívesen szállnak meg a környező településeken is és jönnek szórakozni vonattal, vagy épp kétkeréken Fonyódra.

Fotó: Jancsek Viktor

Zöldebb már nem is lehetne

Ha az nem lenne elég, hogy gyakorlatilag a zöldben épül a fesztivál fő helyszíne, a nagyszínpad még arra is odafigyeltek a szervezők, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyják. Az elsők között volt a RockBalaton a nagy fesztiválok közül, akik bevezették az úgynevezett repoharat, amelyet idén ajándékba adnak a bérletes látogatóknak a belépéskor. S persze nem üresen, mert egy korsó sörre minden bérletet váltó fesztiválozó a vendégük.

Fotó. Jancsek Viktor

Itt légy önmagad

– A fesztivál mottója jól kifejezi a RockBalaton szellemiségét. Valódi élményt tartogat mindenki számára, ahol élő zene szól, és kizárólag hazai zenekarok lépnek a színpadra – közölték a szervezők közleményükben.

A rendezvényt 2014 óta szervezik meg, egy év kivételével, amikor a pandémia miatt sajnos a rock sem düböröghetett 2021-ben. A RockBalaton fesztivál 2019-ben az Év Fesztiválja közönségszavazáson a 100 ezer látogatószám alatti kategóriában a megtisztelő első helyezést érte el a koncert.hu oldalon szervezett közönségszavazáson.

forrás: sonline.hu
Nyitókép: RockBalaton/Kajetán Jácint
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva