likeBalaton.hu | 2024.06.01. 16:00
A Nemzeti Vágta előfutamai Gyenesdiáson zárulnak a Festetics Vágtával
15. alkalommal rendezik meg az eseményt a zalai településen, amely ezúttal augusztus 18-án ad otthont a lovas viadalnak.

A Vajdasági vágtával május 21-én Szabadkán elkezdődtek az előfutamok a 17. Nemzeti Vágtára, másnap a Tolna vármegyei Őcsényben mérkőztek meg egymással az amatőr lovasok. A Nemzeti Vágta döntőjére évről-évre az Elővágtákon is kvalifikálhatják magukat a települések amatőr lovasai.

A Győri Ördöglovasok bemutatója a 16. Nemzeti Vágtán a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban 2023. szeptember 30-án.
Fotó: MTI/Komka Péter

Az idei döntőt 14 vidéki és határon túli elővágta előzi meg

Az előfutamok Gyenesdiáson fejeződnek be augusztus 18-án a Festetics Vágtával, amelyet idén 15. alkalommal rendeznek meg.

Határáron túl a vajdasági mellett lesz Székely, Felvidéki és a Muravidéki vágta. Magyarországon a Festetics vágta mellett Sárköz Vámospércsi, Vácdukai, Iváni, Hortobágyi, Tagyoni, Szemenyei, Abonyi, Borsodi vágtára kerül sor. Új helyszínként csatlakozott az eseményhez Vas vármegyében, a Kemenesháton található Szemenye község.

A 17. Nemzeti Vágta döntőjének Szilvásvárad ad otthon október 5. és 6. között. Az idei programban is lesz Huszár Vágta, kocsitoló verseny, nemzetközi futam, különféle showprogramok és méneshajtás, de a Vágta korzó is várja majd a közönséget. A szilvásváradi vasárnapi döntő futamokat a Duna élőben közvetíti.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Huszárok a a 16. Nemzeti Vágta megnyitóján a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban 2023. szeptember 30-án.
Fotó: MTI/Komka Péter

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva