Péter B. Árpád / zaol.hu | 2020.12.03. 12:00
Felújítják a Festetics-kilátót
Megerősítik a Gyenesdiás feletti Festetics-kilátó tartószerkezetét, ezért a népszerű kirándulóhely most nem látogatható. A felújítást a következő év elejére tervezik.

A Keszthelyi-hegységben, a Nagymező felett magasodó, 20 éve (újjá)épült kilátó faszerkezetének állaga leromlott, ezért van szükség a felújítására. Az elmúlt időszakban a Bakonyerdő Zrt. munkatársai szakemberek bevonásával felmérték az építményt s annak statikai állapotát, ezután döntöttek a megerősítés mellett. A biztonság érdekében az erőgazdaság a napokban lezárta a kilátót, az most nem látogatható.

Felújításra szorul a 20 éves kilátó
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A kiviteli terv már elkészült, a szerkezet-megerősítő munkálatok, az időjárás függvényében, a jövő év elején kezdődhetnek meg. Ennek költségeit, közjóléti szerepvállalásként, a Bakonyerdő önerőből finanszírozza.

A Varsás-hegyen, 231 méter magasságban lévő Festetics-kilátó idén 28 ezer látogatót vonzott, népszerűségének oka, hogy a háromszintes turistalátványosságból gyönyörű körpanoráma nyílik egyebek mellett a Keszthelyi-öbölre.

A kilátóhoz vezető út
Fotó: Mihály Szilvia

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva