2019.11.15. 10:00
Megújítják a turistajelzéseket Gyenesdiáson
A természet védelme érdekében végzett egész éves munkát összegezte Gyenesdiáson a Forrásvíz Természetbarát Egyesület, és ismertették a téli programokat is.

Az egyesület idén is megrendezte hagyományos programjait, így többek közt negyedik alkalommal rendezték meg 15, 25, 40 kilométeres távokkal a Lepke teljesítménytúrát. Emellett gyűjtöttek a turistautak rendbetételére is. A munkálatok azóta elkezdődtek: most zajlik a Keszthelyi-hegység turistaútjainak újratáblázása és újrafestése a Magyar Természetjáró Szövetség által megújított útvonalon.

Fotó: gyenesdias.hu

A jelenlevők azt is megtudhatták, hogy Márton-napra megérkeztek azok a rezisztens szőlőoltványok a településre, melyeket az „egy ház egy szőlő” akcióban adnak át a lakosságnak.
Decemberben ismét lesz madárkarácsony, amikor eleséget osztanak a településen élőknek, hogy etethessék a kis szárnyasokat. Az egyesület vezetője már most invitált mindenkit a december 30-i Óévbúcsúztató vidám túrára a „Keszthelyi-havasokba”.

– A következő évben – pályázatok útján – fontos lesz az oktatás és szemléletformálás felvállalása, a szemléltető tanösvények és információs táblák megújítása és újjáépítése a Keszthelyi-hegység több településén – szólt a jövőbeni tervekről Gálné Németh Ildikó. Mindezek mellett pályázati támogatással szeretnék megerősíteni a „diós települések” együttműködését a dió népszerűsítése mellett a hagyományőrzés és népi kultúra erősítésével.

Nyitókép: pixabay

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva