Arany Gábor / zaol.hu | 2020.12.17. 17:00
Természetvédelmi területen, az erdő közepén gyújtották fel a megunt autót
Környezetet károsító módon szabadult meg megunt gépkocsijától egy gyenesdiási fiatal férfi, egy bányában hagyta az autóját, amit aztán egy ismeretlen személy felgyújtott.

A Zala megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint a 21 esztendős gyenesdiási fiatalember 2020 februárjában a Gyenesdiás határában található egykori kőbánya területén hagyta a korábban vásárolt Citroën típusú személygépkocsiját.
A gépjármű okmánnyal és rendszámmal nem rendelkezett, nem sokkal korábban, 2020. januárban 30 ezer forintért vásárolta. A személygépkocsit használta, de miután az elromlott és megjavíttatni nem akarta, ezért vitte el a használaton kívüli kőbányába. Ez Gyenesdiás határában található, és Natura 2000 besorolású területként van nyilvántartva.

Ebben a bányában gyújtották fel az autót
Fotó: Keszey Ágnes

A fiatalember által otthagyott gépkocsit ismeretlen személy felgyújtotta, ezt megelőzően pedig szintén ismeretlenül maradt személy a bontását megkezdte. A bányában elhagyott személyautó veszélyes hulladéknak tekinthető, ezért a 21 éves férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat.

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva