likeBalaton.hu | 2024.07.16. 16:00
8 hely, ahol garantáltan elvégzik a hévízi tradicionális gyógykúrákat
Nyolc intézménynek adtak át Hévízi Tradicionális Kúra minősítést, ahol 2026-ig védjeggyel igazolják a gyógykúrák szakmai színvonalát.

A Hévízi Tradicionális Kúra tanúsítványt 2015-ben vezették be, azzal a céllal, hogy hitelesítse azokat a helyszíneket, ahol a hagyományos hévízi gyógykezeléseket kínálják.

A minősítés kétévente történő felülvizsgálata garantálja, hogy a szolgáltatások folyamatosan megfeleljenek a szigorú előírásoknak, amelyek között szerepel a minősített termálvíz használata, a gyógyiszapos kezelések, valamint a speciális súlyfürdők biztosítása.

Hévízen szakértői bizottság ellenőrzi a gyógytevékenységet

A minősítést egy szakértőkből álló bizottság végzi, akik személyesen ellenőrzik az intézményeket. A felülvizsgálat során minden egyes szolgáltatásnak meg kell felelni az előírt szabványoknak, beleértve a víz hőfokát, az iszapkezelések időtartamát, és az egyéb gyógykezelések specifikációit.

Cél, hogy a vendégek a minősítés eredményeként meggyőződhessenek arról,

hogy bármely akkreditált intézményt is választják gyógykúrájuk helyszínéül, ugyanolyan minőségű szolgáltatást kapnak, mert a 220-éves múltra visszatekintő, most már Hungarikumként is jegyzett hévízi gyógyvízre épülő tradicionális kúrák feltételei minden ilyen helyszínen adottak.

A minősítést 2024 júniusában is egy szakértő, reumatológus főorvosokból álló bizottság végezte a védjegyet kezelő Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. szervezésében – tájékoztatott a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

8 intézmény vehette át a Hévízi Tradicionális Kúra minősítést
Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. – hivatalos

A minősítést elnyert intézmények

A minősítést 2024 júniusában is egy szakértő, reumatológus főorvosokból álló bizottság végezte, a védjegyet kezelő Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. szervezésében. Dr. Domokos Gábor főorvos a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő képviseletében, Dr. Moll Veronika a Hotel Európa Fit szálloda reumatológus főrvosaként, Dr. Kurth Géza reumatológus főorvos pedig a NaturMed Hotel Carbona képviseletében járta végig az intézményeket és ellenőrizte az elvárásban szereplő feltételek meglétét.

Az akkreditációnak az alábbi 8 intézmény felelt meg, így 2026-ig ők használhatják a Hévízi Tradicionális Kúra Védjegyet:

1. Ensana Thermal Aqua Health Spa Resort

2. Ensana Thermal Hévíz Health Spa Resort

3. Észak-pesti Centrumkórház – Honvédkórház Hévízi Rehabilitációs Intézete

4. Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő

5. Hotel Európa Fit

6. Hunguest Hotel Helios

7. Kolping Hotel Spa & Family Resort

8. NaturMed Hotel Carbona Heatlh Spa

Fotó: heviz.hu

A hévízi szakemberek kivételes tudással rendelkeznek

A tanúsító okleveleket 2024. július 12-én 14 órakor a Hévízi Tófürdőben adta át az intézmények, szállodák képviselői részére Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Pálffy Tamás elmondta, Hévíz alapja a gyógyturizmus, amelyet a Hévízi Tradicionális Kúra fémjelez.

Ez a kúra magában foglalja Hévíz esszenciáját többek között a gyógyvizet, az iszappakolást, a súlyfürdőt és a gyógymasszázst is, valamint a hévízi szakemberek kivételes tudását, melyek mind hozzájárulnak a testi és lelki egészség megőrzéséhez.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A turisztikai és gyógyászati trendek folyamatosan változnak, de a tradicionális kúra egy biztos alapot ad a további fejlődéshez. A vendégigények módosulásán kívül a digitális eszközök és a mesterséges intelligencia ezen a területen is megkerülhetetlenné vált és válik, de a humánerő mindig is fontos szerepet fog betölteni. A változásokkal nem elég, ha lépést tartunk, hanem innovatív módon kell előre haladnunk, hogy vezető szerepet töltsünk be a gyógyturizmus terén. Ebben kérte a megjelent partnerek együttműködését.

Nyitókép: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva