Péter B. Árpád / zaol.hu | 2020.08.25. 17:00
A borról szólt a hétvége Hévízen
Bor- és gasztrokorzóvá alakult a belváros, amely koncertekkel, tematikus bemutatókkal és családi programokkal is várta a vendégeket.

A megújult rendezvény kapcsán Papp Gábor polgármester azt mondta a Zalai Hírlapnak, Hévíz gyakorlatilag megtelt, a szállodák 85-90 százalékos telítettséggel működnek, és a kisebb rendezvények mellé álmodták újra a borünnepet, amely programot, elfoglaltságot kínál az ünnepi hétvégén.

A biztonság érdekében elnyújtva, a korábbiaknál nagyobb területen alakították ki a helyszíneket, és kevesebb gasztronómiai szolgáltatót hívtak meg, hogy a szabályokat, előírásokat betartsák, szögezte le a városvezető, hozzátéve, a kézfertőtlenítés lehetőségét több ponton biztosítják.

A négy napos rendezvény a borkirály és -királynő, valamint a tapolcai fúvósok felvonulásával kezdődött, Fotó: ZH

A teljes belvárost betöltő bor- és gasztrokorzó sok könyöklővel, szabad területtel szolgálja a kikapcsolódást, s a város bora címet birtokló Kányaváry Borbirtok mellett öt vendégpincészet képviseli az országos mezőnyt, továbbá hat zalai, környékbeli termelő is kínálja minőségi nedűit, árulta el Miklós Beatrix, az egyik szervező TDM Egyesület elnöke. Az pedig innováció, hogy az étel- és italrészleg külön-külön tárul a látogatók elé, elsősorban azért, hogy a vendég egyben lássa például a kulináris finomságokat a csülöktől a tépett húson át a palacsintáig, s így tudjon választani.
A programokat pedig úgy állították össze, hogy az alkalmazkodjon a korábbiakhoz képest jóval fiatalabb vendégkörhöz. Van például gyerekkuckó, fából készült játszótér és a galéria alatt interaktív játszóház, ahol az egész család kikapcsolódhat.

Koccintás az árnyas fák alatt a Krónikával. B-j Szabadics Zoltán, Pálffy Tamás, Vaszily Zsolt, Papp Gábor és prof. Brazsil József, Fotó: ZH

Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, a művelődési házzal és a Gamesszel közösen dolgozva formálták, alakították a rendezvényt, amelynek turisztikai jelentősége az, hogy a meglévő vendégkörnek kínál jó élményt, programot, s „aki innen elégedetten távozik, elmondja barátainak, ismerőseinek, és legközelebb már együtt jönnek vissza”.

– Hévíz a vidék turisztikai fővárosa, így a színvonalat tartanunk kell. Hiába a megváltozott helyzet, az ételeket, italokat és a fellépőket a minőségi elv alapján választottuk ki, hiszen így biztosíthatjuk vendégeinknek a megszokott Hévíz-márkát.

Már a Tapolcai Fúvószenekar nyitókoncertjére is sokan összegyűltek Hévíz belvárosában, Fotó: ZH

A bor- és gasztrokorzó kiemelt vendége a Kányaváry Borbirtok, amely elhozta a város nemrégiben megválasztott idei borát, a Krónikát is. Szabadics Zoltán tulajdonos a megnyitón kiemelte, „mivel kiváló borok vannak Zala szinte minden szegletében, ez a borvidék most feltörekvőben van”.

Szabadics Zoltán egy anekdotát is elmesélt korábbi professzorával kapcsolatban, aki egyszer megkérdezte, mi a legjobb bor? A tét az volt, hogy aki helyesen válaszol, annak nem kell vizsgáznia. Sorjáztak is a megfejtések a csoportban – de a jó megoldás nem született meg, az ugyanis így hangzik: az, amiből kérnek még egyet…

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva