likebalaton.hu | 2021.04.16. 14:00
A Hévíz-Balaton Airport európai színvonalú, korszerű légikikötő lesz
A Hévíz-Balaton Airport nemzetközi repülőtér a felújítást követően európai színvonalú légikikőként fogadja az utasokat.

– Újra állami tulajdonban működik a Hévíz-Balaton Airport, miután a területen lévő ingatlanok is a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vagyonkezelésébe kerültek, így a felújítás után a repülőtér lesz a Nyugat kapuja, európai színvonalú, korszerű légikikötőként – adta hírül az MTÜ.

Hamarosan elkezdődhetnek az európai színvonalú fejlesztések

A novemberben megszerzett 90 százalékos részesedés után most a terminál és egyéb épületek is állami kézbe kerültek. A hamarosan induló fejlesztések soha nem látott minőségi szintugrást eredményezhetnek. A sármellék-zalavári repülőtér lesz “a Nyugat kapuja”. Magas színvonalú működése elengedhetetlen a térség nemzetközi versenyképességéhez. A közvetlen légi összeköttetés révén még több külföldi vendég érkezhet, ráadásul a szezonalitás további csökkenése is várható.

A legkiemelkedőbb évében csaknem 120 ezer érkező és induló utast szolgált ki

A Hévíz-Balaton Airport korábban már bizonyított, nagy számú menetrend szerinti járatot fogadott például Londonból, Frankfurtból, Düsseldorfból, Moszkvából, illetve charterjáratokat Németországból és Oroszországból. A mostani fejlesztésekkel és a kapacitások bővítésével a kiszolgálható utasok száma tovább növelhető.

Elsőként az utasforgalmi terminálépületek újulnak meg

Ezek a területek így még több repülőgép egyidejű fogadására és indítására lesznek képesek. A rekonstrukció során kiemelt figyelmet fordítanak a repülésbiztonságra és az utasok európai színvonalú kiszolgálására, kiemelt cél a Balaton turizmusát segítő, menetrend szerinti járatok indítása is.

A 2019-es chartergépes szezon indulásáról itt írtunk, nézd meg nálunk, hogy akkor mi volt a helyzet a sármelléki reptéren.

A Sármelléki Légi Bázis helikopteres mentőegysége évente közel félezer ember életét menti meg, meglátogattuk őket a reptéri bázison. Mutatjuk, milyen, amikor éles bevetésre indulnak.

 

Fotó: MTI/Varga György

 

Nyitókép: A Hévíz-Balaton Airport 2016-ban
MTI/Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva