Péter B. Árpád/zaol.hu | 2021.08.01. 15:00
Hévíz is csatlakozott az Európa Kulturális Fővárosa programhoz
Hévíz számára ez esély ad arra, hogy a térségben az ország egyik legjelentősebb kulturális- kreatív régióját hozzák létre.

A Hévízzel kötött megállapodás aláírásakor Markovits Aliz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatója kiemelte, ennek nemcsak társadalmi, hanem komoly gazdasági hatásai is lesznek, amellyel új fejlődési pályára állíthatják a régiót, és valódi térségi együttműködés jöhet létre a Bakony és a Balaton tágabb térségében. Mint mondta, stratégiai céljaik között szerepel például Veszprém és a Bakony-Balaton régió turisztikai vonzerejének növelése, a magyarok és külföldiek körében egyaránt.

Hévíz a kezdetektől, már a program tervezése óta aktív résztvevője az EKF-projektnek és a közös munkának. A térségben olyan modellen dolgoznak, amely az itteni adottságokon alapul, és elsősorban a kultúrára, valamint a kreatív iparra támaszkodva hoz gazdasági növekedést.

– Ennek elengedhetetlen része, hogy az EKF-régió települései csatlakozzanak a programhoz, és örömünkre szolgál, hogy Hévíz, mint kiemelkedő vonzerővel rendelkező település is a társulás mellett döntött – mondta Markovits Aliz vezérigazgató.

– Hiszünk abban, hogy a világ turisztikai térképén együtt, desztinációként megjelenve lehetünk csak sikeresek. Már dolgozunk azon a hévízi koncepción, ami még egyedibbé és vonzóbbá teszi az EKF-nek. Ebben elsősorban programokat, rendezvényeket, kreatív és közösségi projekteket szeretnénk megvalósítani– mondta a városvezető.

Fotó: Kállai Márton

 

Forrás: zaol.hu

Nyitókép: A kiemelkedő turisztikai vonzerővel rendelkező Hévíz is csatlakozott az Európa Kulturális Fővárosa programhoz
Fotó: Péter B. Árpád/zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva