viharjelzés: nincs
25°
27° 16°
É
14 km/h
Keszey Ágnes, Mihály Szilvia | 2018.08.17. 19:00
Jöjjön velünk a hévízi borünnepre
Elkezdődött a hetedik Hévízi Borünnep, megmutatjuk, miért érdemes strandolás után eljönni a Balaton közeli üdülővárosba.

A Hévízi Borünnepen a zalai és Balaton-felvidéki, valamint az ország neves borvidékeiről származó nedűket, gyümölcs-és erdélyi borokat, a nemzetközi standon proseccot is kóstolhatnak a vendégek. A rendezvényt gasztronómiai és kézműves vásár is színesíti, a közönséget koncertek is szórakoztatják.

Villányról elsősorban a vörösborok jutnak eszünkbe, a Mokos pincészet azonban gyümölcsborokat hozott a zalai város fesztiváljára:

Régóta szerettük volna megkóstolni az erdélyi Balla Géza pincészet Kadarisszima nevű, szamorodni jellegű vörösborát, most azt is megtudhatjuk, hogyan készül ez a különlegesség. Erről és ménesi borvidékről Bálint Zoltán, a Balla pincészet kereskedelmi igazgatója mesélt.

A Borünnep első napján megválasztották Hévíz Város Borát, mi már az eredményhirdetés előtt megtudtuk, ki lesz a neves díj tulajdonosa. De hogy melyik borukkal, azt még a tulajdonos, Decsics Györgyné sem tudta beszélgetésünnkor:

A Hévíz Város Bora verseny hivatalos végeredménye:

  • Hévíz Város Bora: Decsics Pincészet (Rezi) Olaszrizling (száraz, 2017)
  • Hévíz Város Selection Bora: Papp és Fiai Pincészet (Vonyarcvashegy) Olaszrizling (2017, száraz)
  • Különdíj: Cseri Pincészet (Nyúl) Pannonhalmi Rajnai rizling (2017, félszáraz)

A borünnepen péntek este Glenn Miller emlékkoncert, szombaton diszkó zenék, vasárnap pedig filmslágerek várják a vendégeket. Hétfőn, a tűzijáték előtt az Ace of Base énekesnője, Jenni Berggren nagykoncertje szórakoztatja a résztvevőket.

Nézze meg képgalériánkat a forgatagról:

 

Összeállította: Keszey Ágnes és Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva