Mihály Szilvia | 2020.02.28. 10:00
Minden eddiginél színesebb programkavalkád vár ránk Hévízen
Az idei évben Hévíz még több családi- és sportprogrammal, hagyományőrző fesztivállal, koncerttel, kiállítással várja a vendégeket! Már most írd be a naptáradba a kedvenceidet!

Hévíz már hosszú évek óta bizonyítja, hogy a Hévízi-tóban való fürdés, gyógyulás mellett is érdemes a Balaton közeli kisvárosba utazni. Egész évben várják a családokat, a szórakozni vágyókat a településre.

Ha imádsz futni vagy rajongsz a kerékpározásért, ugyanúgy érdemes eljönnöd, mint annak, aki a kosztümös felvonulások vagy épp a míves portékák szerelmese. Az aktívabb élet kedvelői ugyanúgy megtalálják a számításaikat, mint azok, akik imádnak egy pohár borral a kezükben sétálgatni, zenét hallgatni.
Nem csigázunk tovább, mutatjuk a legjobb programtippjeinket!

Mikor érdemes a sportkedvelőknek Hévízre utazni?

Március közepéig még evezhetsz a Hévíz-patakon, és november végétől újra birtokba vehetitek majd ezt a különleges vízfelületet!

Nem kérdés, hogy az idei évben a Giro d’Italia kerékpáros verseny a sportkedvelők kedvence lesz. Május 11-én érkeznek az országúti kerékpárosok a városba, ahol egy gyorsasági hajrát is teljesítenek, de egész nap fantasztikus programkavalkáddal készülnek a szervezők.
A biciklisek előtt a futók veszik célba a város, május 9-én több távon (7, 14, 21, km) is indulhatsz a tó körüli futófesztiválon.

Van olyan kerékpár, ami nem halad, viszont egy helyben is komoly tempót tudunk rajta nyomni. A Spin Day csapata ősszel ismét birtokba veszi a tó napozóteraszát, hogy egy maratoni tekerésen népszerűsítsék ezt a sportot.

Mutatjuk az előző évben készített képeinket:

Hagyományos hévízi fesztiválokra jönnél?

A Békebeli majálist tizedik alkalommal szervezik meg, korhű ruhákban vonulhatsz végig a városon, vagy nézheted a színes forgatagot. Idén nem is kérdés, a Giro verseny miatt több száz kerékpáros is részt vesz az eseményen.

Az előző évben követtük a felvonulókat, nézd meg képeinket:

Az Angyalok és csavargók rendezvényen bepillanthatunk az utcazenészek és a művészek életébe, idén is lesz Egregyi búcsú és Nosztalgia hétvége is. Az Ízek, táncok, jó szomszédok ősszel kerül majd megrendezésre.

Az augusztusi bornapok nagyon sok hévízre látogató naptárában szerepelnek, az augusztus 20. körül megszervezett eseményen nem csak borok és gasztronómiai ínyencségek várnak, de koncertekkel, zenei csemegékkel is készülnek a szervezők.

Fotó: Mihály Szilvia

Imádod a régi autókat?

A veterán autók szerelmesei nyáron és ősszel is találkozhatnak különleges autócsodákkal. Júniusban az 5 csillagos Lotus Therme Hotel & Spa kertjében, szeptemberben pedig a belvárosban gyűlnek össze a veterán autósok, hogy bemutassák járműveiket a közönségnek.

Az előző évben az őszi találkozót egy esküvő színesítette, idén rekordkísérletre készülnek.

Fotó: Mihály Szilvia

Kimozdulnál a piros napos ünnepeken?

Húsvét, pünkösd, Szent Iván-éj, szüret, Márton nap, advent vagy szilveszter? Minden ünnepi hétvégén elvarázsolnak a hévízi programok, kár lenne otthon maradnod, ha ki is mozdulhattok az egész családdal.

A Míves portékák programsorozat minden évszakban az adott időszak legszebb kézműves termékeivel és finomságaival várja a vendégeket!

Fotó: Mihály Szilvia

Kattints ide az összes hévízi programért!

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva